Теленор започна серия от практически тестове на 5G мрежата си,

...
Теленор започна серия от практически тестове на 5G мрежата си,
Коментари Харесай

Телеком започна тестове на 5G мрежата си с медицински преглед от разстояние

Теленор " стартира серия от на практика проби на 5G мрежата си, като показа първия медицински обзор на пациент в България, осъществен през новата технология. С помощта на технологията еднакъв обзор се правеше от двама експерти - изпълнителният шеф на " Пирогов " проф. доктор Асен Балтов, който се намираше в централата на телекома в София, и проф. доктор Диян Енчев, шеф ‘’Травматологичен комплекс’’ в болничното заведение, намирал се в кабинета си.

" Благодарение на тази революционна технология достъпът до експертна здравна помощ ще бъде по-лесен даже за тези пациенти, които са на труднодостъпни места ", разяснява проф. Балтов.

По време на събитието беше извършен първият диалог през 5G мобилна мрежа у нас. " Теленор " възнамерява серия от на практика 5G проби на мрежата си под мотото " 5G проби за по-добро бъдеще ". Освен в София демонстрации ще има и в други градове. Те ще са свързани с виртуална действителност, стрийминг на видеосъдържание и гейминг и ще са обществено налични.

Най-видимите и осезаеми преимущества на 5G технологията по отношение на наличните през днешния ден са доста по-високите скорости на достъп, на практика моменталната връзка сред две страни и по-високата надеждност на връзката, разясняват от " Теленор ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР