Теленор стартира серия от практически тестове на 5G, представяйки първия

...
Теленор стартира серия от практически тестове на 5G, представяйки първия
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов извърши първият преглед чрез 5G

Теленор започва серия от на практика проби на 5G, представяйки първия медицински обзор на пациент в България, осъществен през новата технология.

Прегледът беше извършен от проф. доктор Асен Балтов, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов “, който се намираше в централата на Теленор в София, и проф. доктор Диян Енчев, шеф ‘’Травматологичен комплекс’’ в болничното заведение, който преглеждаше от своя кабинет. Прегледа следиха също министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и ръководителят на Комисията за контролиране на известията Иван Димитров.

По време на събитието беше извършен първият диалог през 5G мобилна мрежа у нас. Той се реализира сред Джейсън Кинг и Росен Желязков и известния български артист Башар Рахал, които размениха хрумвания за идващите местоположения за 5G проби.

Това беше първият от серията на практика 5G проби под мотото „ 5G проби за по-добро бъдеще “, които Теленор ще извърши в България през идващите месеци, откакто три седмици по-рано компанията получи тестови набор.

Посредствоми разнообразни демонстрации, телекомът ще изследва опциите на новото потомство мобилна технология. Те ще бъдат особено готови, с цел да отговорят на характерни потребности в региона на производството, образованието, менторството, развлекателната промишленост и културата. Демонстрациите на 5G технологията ще бъдат извършени с изключение на в София, и на редица други места из страната. Те ще са свързани с виртуална действителност, стрийминг на видео наличие и гейминг и ще са обществено налични. За задачата Теленор ще употребява съоръжение на Huawei, което включва закрепена и мобилна базова станция, която може да бъде превозена на разнообразни местоположения.

„ Вярваме, че вложенията в развиването на 5G мрежа е стратегическа стъпка към напредъка на е-обществото в България. Тя ще окаже позитивно въздействие върху цифровата промяна и бъдещето на бизнеса. С появяването на тази технология от ново потомство ще поставим основата за основаването на изцяло нови услуги и бизнес модели, от които да се възползват нашите клиенти “, сподели Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Теленор. „ Благодарим на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията и на Комисията за контролиране на известията за продуктивния разговор и поддръжката им по повод тематиката за спектъра “, добави той.

„ Благодарение на тази революционна технология, достъпът до експертна здравна помощ ще бъде по-лесен даже за тези пациенти, които са на труднодостъпни места “, сподели проф. Балтов.

Гостите на събитието имаха опцията сами да създадат действителен тест на скоростта на 5G технологията и да видят проява на онлайн гейминг през 5G, както и едновременен стрийминг на 16 Full HD видеа. След края на събитието гостите и работещите в „ Бизнес парк София “, където е и централният офис на Теленор, също имаха опция да тестват онлайн опциите на 5G.

Най-видимите и осезаеми преимущества на 5G технологията, по отношение на наличните през днешния ден, са доста по-високите скорости на достъп, на практика моменталната връзка сред две страни и по-високата надеждност на връзката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР