Теленор и компанията майка PPF Group дарява 50 000 маски

...
Теленор и компанията майка PPF Group дарява 50 000 маски
Коментари Харесай

Теленор и PPF Group даряват професионални маски на стойност близо 500 000 лв. за българските болници

Теленор и компанията майка PPF Group подарява 50 000 маски вид N95, на стойност близо 500 000 лева, на Министерство на здравеопазването в поддръжка на напъните на страната ни в битката с разпространяването на COVID-19.
Българското здравно министерство в съгласуваност с Националния действен щаб ще разпредели дарението в лечебните заведения в горещите точки, наранени от ковид, които имат най-належаща потребност от защитни средства.
Дарението бе връчено публично от основния изпълнителен шеф на Теленор Джейсън Кинг на българския министър на опазването на здравето Кирил Ананиев.
Отчитайки непрекъснатата потребност от медицински консумативи и защитни средства, PPF и Теленор се ангажираха с поддръжка за експертите, които са на първа линия в борбата с ковид, чрез най-голямото еднократно частно подаяние на маски в България от началото на епидемията.

„ Социалната отговорност постоянно е била в ДНК-то на PPF. Коронавирусът продължава да влияе върху обществата и стопанските системи по света, всички здравни служащи заслужават нашето надълбоко почитание и благодарност и ние се усещаме задължени да действаме. Чрез това подаяние за българското държавно управление бихме желали да подкрепим експертите в опазването на здравето и цялата общественост в напъните им да овладеят пандемията “, съобщи Ладислав Бартоничек, основен изпълнителен шеф на PPF Telecom Group.
„ Благодарим на всички медицински експерти в България за тяхната непрекъсната безкористна всеотдайност по време на пандемията “, съобщи Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Теленор. „ В допълнение към дарението за респиратори, монитори и болнични кревати за незабавното поделение на МБАЛ „ Пирогов “, ние продължаваме да поддържаме страната ни в битката с пандемията по най-смисления метод. “
Респираторните маски за лице N95 са маски от най-голям клас, употребявани за отбрана от съдържащи се във въздуха частици, в това число вируси и бактерии и от течности, замърсяващи лицето, в това число COVID-19. Маските вид N95 са сериозно значими защитни средства, особено предопределени за здравни служащи и различен медицински личен състав на първа линия, поради високозащитните си свойства и не се предлагат за потребление от необятната общност.
Сегашното подаяние на персонални защитни средства за българската здравна общественост, бореща се с пандемията, добавя направеното през март от Теленор подаяние от 200 000 лева за закупуване на най-необходимото и значимо здравно съоръжение за новото интензивно поделение в столичната болница „ Пирогов “, предопределено за пациенти с ковид. Компанията също по този начин предложи редица облекчения на своите клиенти, с цел да им помогне да поддържат връзка със своите близки, да ръководят бизнеса си и да получават значима информация по време на изключителната обстановка с COVID-19. Теленор подари над 70 компютъра за онлайн обучение на нуждаещи се деца в разнообразни общности в цялата страна.
Теленор приканва всички свои клиенти да се включат в борбата с разпространяването на ковид и да се причислят към самодейността на компанията „ Остани си у дома “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР