Телематик Интерактив България АД ще разпредели дивидент в размер на

...
Телематик Интерактив България АД ще разпредели дивидент в размер на
Коментари Харесай

Телематик Интерактив България АД разпределя над 10 млн. лв. дивидент на първото общо събрание


" Телематик Интерактив България " АД ще разпредели дял в размер на 10 152 014,10 лв., или 2,35 лв. бруто на акция, оповестиха от компанията. Това е планувано да се гласоподава от акционерите в сдружението по време на Общото заседание, което ще се състои на 23 юни в София. Предложеният за систематизиране дял е над 50% от облагата на сдружението, след облагане с налози, което доста надвишава заложения в устава на сдружението най-малко от 40% от чистата облага.

" Решението ни е подбудено от по-силните от предстоящите резултати през актуалната година, което ни разрешава да разпределим на акционерите по-висок дял, без да ограничаваме капиталовата ни стратегия ", изясни Лъчезар Петров, изпълнителен шеф на Телематик Интерактив България АД.

Πъpвa ĸoмпaния от игралната промишленост излиза на БФБ и търси 40 милиона от акционерите

Дружеството възнамерява да раздава 40% от бъдещата си облага под формата на дял

Предвидено е изплащането и на непаричен дял в размер на 8 640 012 лв. под формата на акции. За една съществуваща акция ще бъдат получени две нови акции на компанията.

Други 33 000 лв. от облагата за 2021 година ще се отнесат към фонд " Резервен ".

От сдружението прецизират, че право да получат дял имат лицата, вписани в регистрите на Централния депозитар АД на 14-я ден след общото заседание или 7 юли. По време на събранието ще се дефинира начален и краен период за погашение на дивидента, като желанието на компанията е да се случи в оптимално къс период.

След консолидация, " Телематик Интерактив България " АД регистрира над 23,5 млн. лв. доходи през първото тримесечие на годината при 17,1 млн. лв. година по-рано, или с 37,4% повече на годишна база.

Първа българска хазартна компания излиза на борсата и търси оценка от 300 милиона лв.

Компанията се надява на оценка от 300 млн. лева и даде обещание да раздава на акционерите 40% от облагата си

По време на Общото събрение, акционерите ще гласоподават и освобождението на Живка Миланова Атанасова от съвета на шефовете. На нейно място в управителния орган е препоръчан Емил Александров Георгиев, като самостоятелен член. Ще се гласоподават и други точки като годишния отчет на Съвета на шефовете за активността на сдружението през 2021 година, одитирания годишен финансов доклад на сдружението за 2021 година, одиторския отчет, направени в Европейски обединен електронен формат.

Всичко за общото заседание на " Телематик Интерактив България " АД можете да видите на уеб страницата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР