Телеконференцията на формата ОПЕК+ на страните от петролния картел и

...
Телеконференцията на формата ОПЕК+ на страните от петролния картел и
Коментари Харесай

Срещата ОПЕК+ отложена, петролът пак поевтиня

Телеконференцията на формата ОПЕК+ на страните от петролния картел и страните производителки, които не членуват в организацията, беше отсрочена от 6 за 9 април по механически аргументи, подготовката за нея продължава. Това заяви пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник, представен от ТАСС.

По-рано при старта на азиатската търговия цената на сорта Брент падна с 12 %, а на американският лек нефт – с над 10 на 100, само че по-късно денем цените си възвърнаха част от цената и равнищата на спада се стабилизираха приблизително на 3.5 на 100. В лондонската търговия фючърсните покупко-продажби към обяд се търгуваха на цени от 32. 96 $ за барел при сорта Брент, което е с 3.31 на 100 по-малко. При американскитя лек нефт спадът е 3.85 % до 27.25 $ за барел.

В отговор на въпрос за кардиналното присъединяване на Русия в срещата за в допълнение стесняване на добива на нефт от страните, участващи в съглашението ОПЕК+, представителят на Кремъл сподели, че " е ставало дума за това, че стабилизирането на пазара изисква присъединяване и на тези страни, които до момента не са взели участие в координацията ". По думите му за това приказват " ония, с които сега сме в работен контакт ". Песков не назова съответни страни. " Смятам, че всички би трябвало да почакат до телконференцията, която ще се състои тази седмица ", прикани той.

Прессекретарят на президента Владимир Путин подсети думите му, че Москва е подготвена на взаимоотношение и е заинтригувана от такова с останалите страни за цените на стабилизация на пазара на енергоносители.

Обявената за 6 април среща на страните от формата ОПЕК+ трябваше да разиска понижаване на добива на нефт сред 6 и 10 млн. барела на ден. Предложението за срещата пристигна от Саудитска Арабия, която в отговор на несъгласието на Русия за стесняване на производството наводни пазари цените доближиха невиждани от десетилетия дъна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР