Телекомуникационната компания Vivacom излезе с официално становище по повод оттеглянето

...
Телекомуникационната компания Vivacom излезе с официално становище по повод оттеглянето
Коментари Харесай

Доскорошният спонсор на НБЛ с позиция относно раздялата

Телекомуникационната компания Vivacom излезе с публично мнение във връзка отдръпването си като спонсор на Националната баскетболна лига. Днес от родната федерация по баскетбол оповестиха новината, като обясниха развоя на събитията със "сериозни понижения в бюджетите " на компанията.

Затова оттова взеха решение да показват своята версия поради "некоректно цитираните претекстове ", довели до края на партньорството. Публикуваме цялата позиция:

VIVACOM е компания с дългогодишни обичаи в поддръжката на социално-отговорни акции. Всяка година телекомът прави вложения в размер на над 500 000 лв. в организации и интензивности в интерес на обществото. През последните няколко години компанията концентрира тези средства в областта на образованието и спорта, като смята че те са едни от най-важните за развиване на младото потомство в България и обществото като цяло и се нуждаят от поддръжката на бизнеса, в допълнение към целенасочената държавна политика.

VIVACOM стана главен сътрудник на Национална баскетболна лига през 2016 година и в продължение на две години поддържа сполучливо развиването на този спорт у нас, както посредством значимата си инвестиция в браншовата организация, по този начин и посредством реализиране на редица спомагателни начинания за популяризирането му и привличането на нови почитатели в младежката публика. Сред тях са специфичната премия за състезателя с най-хубаво показване в НБЛ MVP - Most Valuable Player, която се връчваше всеки месец в продължение на две години; серията шампионати 3Х3 за стрийт баскетбол; мачът за Суперкупата - проведен за първи път през 2016 година и извършен още веднъж през 2017 година след огромния триумф на първото издание; и други начинания за деца и възрастни.

Компанията е извънредно удовлетворена от осъщественото досега партньорство с НБЛ и има вяра, че е дала своя сериозен принос за одобряването на баскетбола у нас като влиятелен и желан спорт.

През 2018 година VIVACOM ще продължи да влага средства в спорта, като се насочи към нови начинания, популяризиращи дейния метод на живот и шерването на позитивните страсти от играта, най-много измежду фамилната публика, децата и младежите. Считаме, че това е област, към която би трябвало да бъде ориентирано публичното внимание и се нуждае от поддръжката на повече компании у нас.

С почитание,
OT-DO Consult Ltd.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР