Телекомуникационната компания Veon, собственост на контролиран от руския миилардер Фридман

...
Телекомуникационната компания Veon, собственост на контролиран от руския миилардер Фридман
Коментари Харесай

Михаил Фридман продаде дела си в италиански телеком за $2,5 милиарда

Телекомуникационната компания Veon, благосъстоятелност на следен от съветския миилардер Фридман конгломерат, във вторник разгласи за продажбата на каузи си в италианския оператор Wind Tre в опит да понижи дълговото си натоварване. Купувач е нейният сътрудник CKHutchison за 2,45 милиарда евро ($2,85 милиарда), оповестява Reuters.

От Veon също по този начин оповестиха, че са създали предложение на Global Telecom Holding (GTH) да купи бизнеса на компанията в Пакистан и Бангладеш примерно за към $400 милиона.

Продажбата на Wind Tre е мъчителна, само че нужна мярка за понасящата загуби, съкращаващата сътрудници и обременена с задължения компания, отбелязва организацията.

През април компания предизвести, че регистрира закъснение на най-големия си пазар - в Русия, където Veon работи под марката Билайн.

Veon има 57,7 % от GTH и консолидира активността на операторите Jazz в Пакистан и Bangalink в Бангладеш.

За купувача Hutchison придобиването значи да консолидира един от трите най-големи оператори в Италия. Това се прави оценка за преференциална покупка, макар че напоследък Wind Tre и изпитва с компликации.

През февруари от Veon оповестиха, че приходите на Wind Tre за четвъртото тримесечие на м.г. са спаднали с 11 процентов до 1,6 милиарда евро поради 8,1-процентното понижение на приходите от мобилни услуги, а абонатната база на оператора се е съкратила с 5,8 % до 29,5 милиона.

Приключването на договорката се чака да стане през третото ли четвъртот тримесечие на 2018 година.

Основен акционер във Veon е основаният в Люксембург конгломерат Letterone, благосъстоятелност на съветския милиардер Михаил Фридман.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР