Телекомуникационната компания Нетера сключи споразумение за сътрудничество с най-старото учебно

...
Телекомуникационната компания Нетера сключи споразумение за сътрудничество с най-старото учебно
Коментари Харесай

Нетера стартира проект за сътрудничество със СУ

Телекомуникационната компания Нетера подписа съглашение за съдействие с най-старото образователно заведение в страната – СУ „ Св. Климент Охридски “. Нетера ще даде анонимни телематични данни от платформата за следене на преносими обекти, NetFleet, на магистрите от компетентност „ Моделиране на огромни данни в бизнеса и финансите “ към Стопанския факултет на СУ. Целта е студентите да дадат оферти за аналитични информации и индикатори, които да улеснят потребителите на Netfleet във взимането на решения за ръководство на автопарковете си.



“Студентите имат действителна потребност да приложат знанията си в същински бизнес проблеми. Радваме се, че компания като Нетера също предложи да се включи в програмата. Работата с действителните провокации, пред които бизнесът е изправен, е най-хубавата подготовка за пазара на труда. “, разяснява доцент доктор Боряна Богданова, учител в програмата „ Моделиране на огромни данни в бизнеса и финансите “ към Стопанския факултет на СУ.

“В Нетера непрекъснато търсим новаторски решения и хрумвания. В тази връзка имаме вяра, че съдействието със Софийския университет ще бъде от изгода и за двете страни. Студентите ще се срещнат с действителните потребности на фирмите, а ние ще получим хрумвания от свежи мозъци, които дават един друг взор. “, добавя Мартин Хайлезов, продуктов управител Netfleet.

Магистърската стратегия по „ Моделиране на огромни данни в бизнеса и финансите (Business Analytics) “ има за цел да приготвя експерти с настоящи познания и умения, адаптивни съгласно изменящите се условия, с теоретични познания, на практика умения и пълномощия за реализиране на независима професионална работа и работа в екип за осъществяване на аналитични проучвания върху огромни съвкупности от данни от разнообразни приложни области.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР