Телекомът Виваком е готов да започне да работи с 5G

...
Телекомът Виваком е готов да започне да работи с 5G
Коментари Харесай

"Виваком" е готова да работи с 5G мрежа от 2020 г.

Телекомът " Виваком " е подготвен да стартира да работи с 5G мрежите през идната година. За задачата се чака решение на Комисията за контролиране на известията, с която компанията работи за по-бързото нахлуване на услугата. Това изясни основният механически шеф на " Виваком " Радослав Златков.

По думите му телекомът разполага с нужното съоръжение да създаде 5G мрежата на българска територия. Все още обаче ниският честотен набор, с който работи мрежата, се управлява от военните и точно поради това се чакат дейностите на регулатора за разпределение на честотите.

Златков сподели още, че на Световния мобилен конгрес, който се организира през февруари в Барселона, са били показани редица устройства, работещи с 5G мрежа. Именно наличните крайни устройства са в основата на всеобщото използване на технологията. По думите на Златков от ден на ден такива устройства навлизат на българския пазар.

" Виваком " е подготвена за 5G мрежата и имам вяра, че ще сме първите в България, които ще проработят с нея. След 3 до 5 години потреблението на мобилни услуги ще е още по-голямо, което ще понижи и качеството им. Точно поради това е време да се вкара петото потомство на мрежовото свързване. Бъдете сигурни, че един ден ще се стигне и до 10G ", добави Златков.

Според него въвеждането на 5G мрежите няма да оскъпи доста мобилните услуги, защото в България те били едни от най-евтините.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР