Телекомът Telenor води преговори за продажба на бизнеса си в

...
Телекомът Telenor води преговори за продажба на бизнеса си в
Коментари Харесай

Напуска ли Telenor България?

Телекомът Telenor води договаряния за продажба на бизнеса си в България, Сърбия и Черна гора, оповестява профилираното издание Mergermarket, като се базира на три самостоятелни източници. Разговори се водят с американски фонд, а цената е към два милиарда евро. Според " Капитал " кандидат-купувачът е бил определен още през декември.

Според Mergermarket възможната договорка може да включва и унгарските активи на Telenor.

През лятото на предходната година се появиха клюки, че мобилният оператор желае да продаде бизнеса си в Сърбия на фонда KKR. Тогава изказванието бе публично опровергано. Норвежката група отхвърля формален коментар на новината.

Telenor оперира в България от средата на 2013 година Телекомът закупи активите на " Глобул " и " Германос телеком България " от гръцката ОТЕ. Цената на договорката тогава бе 717 милиона евро.

През третото тримесечие на 2017 година оборотът на Telenor у нас доближи 172 милиона лв., а облагата - 66,4 милиона лв..

Според два самостоятелни един от различен източника на money.bg, през 2017 година KKR са имали интерес в придобиването на медии в България, измежду които bTV, както и онлайн медийна група. В момента фондът чака регулаторно утвърждение за бизнеса на притежателя на bTV - Time Warner посредством CME, в Хърватия и Словения.

Американският фонд има сателитен ефирен оператор в прилежаща Сърбия, както и други вложения в района.

В средата на 2017 година Telenor продаде и своята банка в Сърбия. Купувач бе River Styxx Capital на българския бизнесмен от албански генезис Елвин Гури. Той закупи 85% от институцията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР