Телекомът ще оценява предложението до края на тримесечиетоБизнесът на Теленор

...
Телекомът ще оценява предложението до края на тримесечиетоБизнесът на Теленор
Коментари Харесай

Теленор с оферта за покупка на бизнеса в ЦИЕ

Телекомът ще прави оценка предлагането до края на тримесечието

Бизнесът на Теленор Груп в България скоро може да бъде продаден

Теленор Груп е получила заявление за интерес към покупка на фирмите на групата в Централна и Източна Европа, които се състоят от мобилните оператори в Унгария, България, Черна гора и Сърбия.

В момента Теленор прави оценка предлагането, като чака да завърши този развой до края на първото тримесечие на годината, оповестиха от телекома. „ Оценката на поръчката на интерес няма да се отрази по никакъв метод на работата на фирмите от групата на Теленор, както и на техните клиенти и чиновници ”, прецизираха от оператора.
още по тематиката
Компаниите на Теленор в Централна и Източна Европа са генирирали почти 9% от приходите и към 8% от облагата преди налози,  лихви и амортизации (EBITDA) на Теленор Груп за 2017 година, по данни от компанията.

Теленор няма да прави повече изказвания и няма да разяснява този въпрос до привършване на процеса по оценката на заявката, гласи формалното известие, публикувано през днешния ден.

Според изявления по-рано този месец, интерес към договорката имат американски вложители. Предполагаемата цена за придобиване на бизнеса на Теленор в България, Сърбия и Черна гора е към 2 милиарда евро. Тази информация обаче не е доказана от телекома.

Теленор България е част от интернационалната Теленор Груп, която оперира в 12 страни в Европа и Азия и има 176 милиона клиенти. Операторът има над 3,2 милиона дейни консуматори в страната. Норвежкият телеком оперира на пазара у нас от 2013 година, когато закупи Глобул и Германос за сумата от 717 милиона евро.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР