Телекомът получи признанието от световния лидер в тестването на бързината

...
Телекомът получи признанието от световния лидер в тестването на бързината
Коментари Харесай

A1 е с най-бързата 4G мрежа в България

Телекомът получи признанието от международния водач в тестването на бързината и качеството на мобилните мрежи Ookla

А1 е телекомът с най-бързата 4G мрежа в България за третото тримесечие на 2018 година – това демонстрират резултатите на международния водач в тестването на бързината и качеството на мобилните мрежи Ookla. Анализът на скоростта на 4G мрежата на А1 се базира проби на консуматори, които са осъществени сред 1 юли и 30 септември 2018 година посредством световноизвестното приложение на Ookla – Speedtest.

„ Резултатите на Ookla са самопризнание за нашия блян непрестанно да подобряваме своята мрежа, с цел да осигурим на хората в България допустимо най-хубавото прекарване. Благодарности на нашите клиенти – хиляди от тях дадоха своята противоположна връзка и ни помогнаха през днешния ден да имаме най-бързата 4G мрежа в България. Това достижение демонстрира, че А1 е и най-подготвена за бъдещето – настъпването на 5G ерата в света на връзките. Всичко това ни радва, само че и ни задължава да продължим на бъдем софтуерен водач на телеком пазара у нас, ” показа Тодор Ташев, старши шеф „ Мрежа и услуги ” в А1.

А1 първа у нас показва скорости в 4G мрежа още през 2011 година, а от старта на 4G през 2016 година до през днешния ден е вложила над 170 млн. лв., като непрестанно модернизира и уголемява мрежата си. За този интервал А1 записва над 140% растеж на смарт телефоните в своята мрежа и повече от 800 000 дейни 4G консуматори. Телекомът регистрира и растеж от 260% на трафика на данни, като над 60% от него се реализира в 4G. 4G мрежата на Мтел покрива всички обитаеми места с над 1 000 поданици у нас при оптималната скорост до 112 Mbps.

А1 стартира да внедрява 4,5G в България, която обезпечава скорост на връзката с 30% по-висока по отношение на до момента (150 Mbps), в края на 2017 година Технологията, която разрешава това, се назовава „ сливане на честоти ” (Carrier Aggregation) и генерира неведнъж по-бърз интернет според от потребления честотен набор. А1 ще внедри „ сливане на честоти ” в цялата страна до края на тази година. Тези усъвършенствания в мрежата ще разрешат бърз ъпгрейд към 5G.

Ookla е международен водач създаването на приложения за тестване на скоростта във закрепени и мобилни мрежи. В приложенията за измерването на интернет скорости на компанията се реализират над 10 милиона потребителски теста дневно, като техният сбор досега надвишава 20 милиарда. В резултат на това Ookla разполага с най-изчерпателните данни за успеваемостта и достъпа до интернет в целия свят.

Партньорска публикация
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР