Телекомът е отличен с ново признание за 4G с най-добро

...
Телекомът е отличен с ново признание за 4G с най-добро
Коментари Харесай

VIVACOM увеличи скоростите в мобилната си мрежа до 150 Mbps download в 5 града в страната

Телекомът е отличен с ново самопризнание за 4G с най-хубаво покритие на популацията от международния водач в региона на безжичните технологии Global Wireless Solutions
VIVACOM надгради мобилната си мрежа в пет от най-големите градове в страната, въвеждайки идващото потомство технология – 4,5G или LTE Advanced.  Това обезпечава на клиентите на телекома по-високи скорости на събаряне на информация от интернет – до 150 Mbps за download. Така потребителите на телекома ще могат да гледат безпроблемно видео, да предават онлайн и като цяло – да сърфират по-бързо в международната мрежа. За задачата смарт телефонът им би трябвало да може да поддържа LTE Advanced.

4.5G мрежата на VIVACOM към този момент е налична в София, Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора, като покритието е на територията на задачите градове. Още преди старта на дейния летен сезон, доникъде на месец юли, компанията ще обезпечи покритие на новата технология в още 44 града в цялата страна.



„ Развиваме мрежата си в името на клиентите ни. Постигането на все по-високи скорости в мрежата на VIVACOM не е самоцел. Продиктувано е от упованията на потребителите и бизнеса за бърз и динамичен достъп до нужната им информаиця или услуга в интернет. С развиването на новите технологии скоростно се развиха онлайн услугите, облачните решения и цифровото ръководство на редица сфери от живота на всеки човек, компания и даже градове. Тези услуги от своя страна изискват още по-развити технологии и мрежи, през които да бъдат ръководени. VIVACOM  дава отговор съответно на новите условия на обществото и бизнеса. „ Вярвам, че в това се състои и отговорността на нашата компания към клиентите ни “ изяснява претекстовете на новата имплементация Радослав Златков, основен техничекси шеф на VIVACOM.

Телекомът стартира поетапното въвеждане на идващото потомство 4,5G технология откакто получи отличие за най-бърза мобилна 4G мрежа за 2017 година от самостоятелната компания Оokla. Резултатите се основават на проби на действителни консуматори посредством известното им приложение Speedtest.

Тази година 4G мрежата на VIVACOM получи ново самопризнание за най-хубаво покритие на популацията в премерване, направено от водещия самостоятелен снабдител на решения за безжичната промишленост GWS (Global Wireless Solutions).

Наред с вложенията в мобилните технологии, VIVACOM продължава да развива и мрежата LoRa, която разрешава безжично свързване на доста на брой разнообразни устройства и по този начин се трансформира в основа за развиване на умните градове и Интернет на нещата. След като започва с нея в София през ноември 2017 година, телекомът към този момент построи такава мрежа и  Пловдив и Варна. Плановете за развиване плануват покриване на още 9 града, измежду които както огромни регионални центрове, по този начин и междинни и по-малки обитаеми места и курорти. Това са Бургас, Стара Загора, Несебър, Велико Търново, Благоевград, Габрово, Враца, Плевен и Банско.

VIVACOM има софтуерната опция да развие бързо новата мрежа във всеки град, в който бизнесът или локалната власт виждат капацитет за въвеждане на умни решения за ръководство.



Следвайки международните трендове, в последните няколко години VIVACOM развива софтуерната си конструкция поредно и целеустремено, подготвяйки се за новаторското бъдеще на умните градове, цифровизираните домове и цифровото общество като цяло. За плавния преход към едно ново и доста по-технологично бъдеще, компанията целеустремено влага в дигитализацията на българското обучение, развива и дава налични решения за дигиталани класни стаи и новаторско образование. Освен софтуерна база и програмен продукт, VIVACOM обезпечава и образование на преподавателските екипи, инвестирай в допълнение към технологията скъпо време и човешки запас. Компанията планува да започва лична техническа лаборатория  VIVACOM Tech Lab, която ще даде опция на започващи компании да тестват услугите си в действителна среда с настоящи последно потомство технологии.

„ Отговорността към новото потомство на България разбираме като отговорност за техните познания и умения за едно ново и вълнуващо цифрово бъдеще, което, обаче, ще е гостоприемно единствено за квалифицираните. Инвестираните време, сили, централизация и кnow–how в образованието в този момент е базата за развиване на нашите деца. “, по този начин Радослав Златков изясни насочената към образованието политика на телекома.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР