Телеком и медийната компания Юнайтед Груп се разраства на пазара

...
Телеком и медийната компания Юнайтед Груп се разраства на пазара
Коментари Харесай

Групата на Виваком придоби гръцкия телеком Фортнет


Телеком и медийната компания Юнайтед Груп се разраства на пазара в Югоизточна Европа
(снимка: CC0 Public Domain)

Гръцкият снабдител на телекомуникационни услуги и платена телевизия Forthner S.A (Фортнет) към този момент публично е част от United Group (Юнайтед груп) – телеком и медиа оператор в Югоизточна Европа, в състава на който е Виваком.

, основана в Холандия, навлиза на гръцкия пазар, следвайки тактика за европейско разгръщане. Придобиването ще укрепи позициите на групата, оперираща в осем страни от района.

„ Имаме амбициозни проекти за компанията, които ще бъдат приложени от нов управнически екип. Брандът „ Nova ” на Фортнет е добре открит в Гърция и виждаме огромен капацитет за бизнеса ”, разяснява Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на Юнайтед Груп.
още по тематиката
„ Имаме опция да предложим на гръцкия пазар повече наличие и повече благоприятни условия в областта на заниманията и спорта, с цел да подтикваме растежа на платените телевизионни услуги ”, добави тя.

Юнайтед Груп, чийто мажоритарен притежател е BC Partners, разгласи през юни, че е постигнала съглашение за. Оттогава групата усили своето присъединяване в телекома до 80%.

До края на годината, в резултат на преобразуването на добития конвертируем дълг на Фортнет, делът на Юнайтед Груп ще се усили до 85%, прецизираха от компанията.

Съгласно гръцкото законодателство, Юнайтед Груп е достигнала минималните условия за търгово предложение и се чака да насочи наложително търгово предложение, което следва да завърши през първото тримесечие на 2021 година

В случай че Юнайтед Груп придобие най-малко 90% от елементарните акции на Фортнет след привършване на наложителното търгово предложение, групата може да стане притежател на 100% дял от капитала на Фортнет посредством композиция от придобивания на акции.

Придобиването на Фортнет е третата съществена договорка на Юнайтед Груп за по-малко от година след. Заедно, придобиванията са нараснали размера на компанията до 1,7 милиарда евро от проформа приходите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР