Телефонният номер на основателя на социалната мрежа ВКонтакте и създател

...
Телефонният номер на основателя на социалната мрежа ВКонтакте и създател
Коментари Харесай

Павел Дуров бе открит в шпионския списък на Pegasus

Телефонният номер на създателя на обществената мрежа ВКонтакте и основател на известния месинджър Telegram бе открит в листата с евентуалните цели, които се наблюдават и подслушват благодарение на профилирания програмен продукт Pegasus. Да напомним, че след разразилия се неотдавна по отношение на шпионския програмен продукт Pegasus на израелската компания NSO Group стана ясно, че тази хакерска стратегия се употребява от държавните управления на редица страни за следене на публицисти, бранители на авторски права, юристи, министри и други.

Телефонният номер на Павел Дуров бе открит в листата на Pegasus от изданието The Guardian. Неговият телефонен номер е регистриран във Англия, попада в неговия Telegram акаунт и е прибавен в листата за следене през 2018 година .

Засега не е известно дали е осъществявано навлизане в телефона на Дуров, само че публицистите на The Guardian изясниха, че по този метод е изработен опит за неговото следене от управляващите на Обединените Арабски Емирства, където той се трансферира да живее от Финландия точно през 2018 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР