Телефонните разговори на Шойгу за мръсна бомба вероятно са били

...
Телефонните разговори на Шойгу за мръсна бомба вероятно са били
Коментари Харесай

ISW: Мръсната бомба на Шойгу иска да разцепи НАТО

Телефонните диалози на Шойгу за " мръсна бомба " евентуално са били предопределени да сплашат и разделят НАТО .

Това се показва в дневния разбора на обстановката в Украйна на основания във Вашингтон мозъчен концерн - Институтът за проучване на войната (ISW).

Анализатори подчертават на телефонните диалози на съветския министър на защитата Сергей Шойгу с задграничните му сътрудници. В тях Шойгу предизвести, че Украйна се готви да употребява " мръсна бомба " (конвенционално взривно устройство, което при взривяване разпръсква радиоактивни вещества) и по-късно да упрекна за това Русия.

Украйна отхвърля да разполага с такава бомба и никой с изключение на Русия не я е подозирал съществено за това.

ISW счита, че това е " чучело ", което има за цел да забави или спре западната военна помощ за Украйна и да насади разделяне в НАТО.

Малко евентуално е самата Русия да приготвя сходна интервенция " под непознат байрак ". Официален Кремъл към този момент упрекна Украйна в блян към придобиване и потребление на оръжия за всеобщо заличаване още преди началото на сегашната остра фаза на войната, а съветската агитация поредно стартира тази лъжлива теза и по-късно .

Изявленията на Шойгу също по този начин надали демонстрират подготовка за потребление на " нестратегически нуклеарни оръжия ".

Решението за потреблението им ще бъде взето персонално от Путин и заради това е невероятно да се планува. Но ISW счита, че тези оръжия няма да разрешат на Путин да реализира военните си цели - нито Украйна, нито Западът са склонни да създадат отстъпки.

След като проучват тези теории, специалистите от Института за проучване на войната стигат до заключението, че Шойгу просто се пробва да сплаши западните съдружници на Украйна, с цел да забави или спре военната помощ за Украйна.

Украински държавен източник заяви, че ирански инструктори в Беларус (освен тези в Крим, за които бе обявено по-рано) са подпомагали съветските сили при координирането на предходни удари с дронове Shahed-136 против Киевска област и северните и западните области в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР