Телефонните измамници са ужилили жертвите си от Хасковския регион с

...
Телефонните измамници са ужилили жертвите си от Хасковския регион с
Коментари Харесай

446 000 лв. отмъкнаха телефонните измамници в Хасковско

Телефонните измамници са ужилили жертвите си от Хасковския район с 446 000 лева от началото на годината. Това разяснява за „ Марица ” зам.-шефът на ОДМВР - Хасково комисар Георги Бехов. Случаите са 55. От тях 31 са разкрити. Той добави, че разкриваемостта се е повишила с 5% в съпоставяне със същия интервал на миналата 2017-а

„ Въпреки предварителната защита, която водим по всевъзможни способи, възрастните хора не престават да се поддават на измамниците ”, разясниха дългогодишни криминалисти. Те допълниха, че в Хасково и Димитровград жертвите най-вече се вързват на схемите с позвъняване от привиден служител на реда. Като анекдот звучи същинската преживелица с пенсионерка, тя увила парите си в дипляна, която предизвестява за лъжливите схеми.

Наскоро пък баба от Димитровград изгоря със 17 000 лева, откакто сякаш неин родственик изискал по телефон парите назаем за пазаруването на черна и бяла техника. За сумата щял да пристигна представител на магазина. Малко по-късно в жилището дошъл чужд мъж с фирмен елек и прибрал пачките.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР