Телефонните измами не са български патент. Такива има и в

...
Телефонните измами не са български патент. Такива има и в
Коментари Харесай

Тарикати извършиха телефонна измама в Германия, но сега им се плаче ... много

Телефонните измами не са български патент. Такива има и в Германия. В Хамбург тече дело против " ало " лъжец, отмъкнал 290 000 евро от пенсионери. Грозят го 14 години затвор, написа Дойче веле. Марчин К. (30 г.) е предводител на тайфа телефонни измамници. От август 2017 против него тече дело в Окръжния съд в Хамбург. Прокуратурата упорства за присъда от 14 години затвор, защото е измамил доверчиви пенсионери със стотици хиляди евро, осведомят няколко немски издания.

" Познай кой се обажда! "

Марчин К. е упрекнат в измами в 43 случая. 16 от тях са били " сполучливи " и са донесли на 30-годишния мъж общо 290 000 евро. Обвиняемият и неговите съучастници целеустремено са търсили в немските телефонни указатели остарели немски имена като Ерика, Герда или Ханс-Георг. Телефонните диалози постоянно започвали по един и същи метод. Марчин К. се обаждал от Варшава и постоянно започвал по този начин: " Познай кой ти се обажда? ". След това измамникът започвал да гадае. " Ханс-Георг, ти ли си? " или " Ах, Себастиан! ".

Марчин К. се представял за племенник, остарял другар или отдалечен братовчед, описват " Ди Велт " и NDR. И постоянно се нуждаел незабавно от пари. За покупката на жилище да вземем за пример. В някои случаи телефонният лъжец желал суми от порядъка на 13 000 евро. А веднъж е изискал даже 135 000 евро. И когато възрастните пенсионери се хващали на въдицата и теглели пари от банката, главатарят на бандата изпращал " куриери " да получат парите. Всеки трети случай на телефонна машинация е бил сполучлив.

" Ще продам Ферарито, в случай че получа по-лека присъда "

Месеци наред обвиненият мълчал в правосъдната зала. Когато обаче на 48-ото съвещание на съда научил, че го грозят 14 години затвор, решил да проговори, показват медиите. Накрая даже помолил съда за намаляване на наказването. Марчин К. декларирал, че е подготвен да продаде Ферарито си, в случай че получи по-лека присъда. Но към този момент е късно.

Прокурорът по делото е декларирал, че " доста от възрастните хора, които са се хванали на трика, не са изгубили единствено пари. Те се срамят от своите родственици и имат здравословни проблеми ", пишат " Ди Велт " и NDR. А една 88-годишна жена от Хамбург, излъгана от " шурей си " с 10 000 евро, получила инфаркт.

С парите на възрастните хора фамилията на Марчин К. е водило първокласен живот. Той карал Ферари, а коледното дърво на фамилията било украсено с банкноти. По време на предварителния арест Марчин К. е направил и друго закононарушение. Той предложил на един от надзирателите 300 000 евро, в случай че му помогне да избяга.

Съдът ще произнесе присъдата против Марчин К. в края на януари.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/01/17/alo-izmami-i-v-germaniia-kakva-e-prisydata-za-tiah.365304
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР