Телефонни номера, свързани с повече от 400 милиона акаунта във

...
Телефонни номера, свързани с повече от 400 милиона акаунта във
Коментари Харесай

"Фейсбук" не е защитил данните на 400 млн. потребители

Телефонни номера, свързани с повече от 400 милиона акаунта във Facebook, са останали незащитени онлайн в последния пропуск в поверителността за колоса на обществените медии, оповестиха американски медии. Изложеният на обществено притежание сървър съхранява 419 милиона данни на консуматори в няколко бази данни - 133 милиона акаунта в Съединени американски щати, повече от 50 милиона във Виетнам и 18 милиона във Англия съгласно софтуерния новинарски уебсайт TechCruch.

Базите данни са съдържали идентификатори на консуматори на Facebook - неповторими числа, прикрепени към всеки акаунт. В тях е имало телефонни номера на профилите, както и полът, посочен от някои сметки, и тяхното географско местонахождение. Сървърът е останал без ключова дума, което значи, че всеки е могъл да получи достъп до базите данни, и е останал по този начин до късно сряда, когато TechCrunch се свързва с хоста на уеб страницата. " Facebook " удостовери за казуса, само че омаловажи степента на приключването, като съобщи, че до момента доказаните сметки са към половината от регистрираните 419 милиона. От компанията прибавиха, че доста от сметките са дубликати и данните са остарели. „ Наборът от данни бе изтеглен и нямаме доказателства, че профилите във Facebook са били компрометирани “, съобщи представител на " Facebook ", представен от организациите.

След абсурда с „ Кеймбридж Аналитика “ през 2018 година, когато изтекоха персоналните данни на милиони консуматори, компанията деактивира функционалността, която разрешава на потребителите търсенето в платформата по телефонни номера. Публикуването на телефонен номер на потребителя го прави уязвим за спам позвънявания и смяна на SIM от хакери, които могат да анулират паролите на компрометираните сметки, както неотдавна се случи с изпълнителния шеф на Туитър Джак Дорси.

Междувременно в четвъртък услугите на Yahoo се сринаха преди няколко часа, като хиляди консуматори на електронната му поща са ядосани от неналичието на информация за това какъв брой дълго ще продължи спирането. " Възможно е да не можете да получите достъп до някои от нашите услуги, в това число имейла. Нашият главен приоритет сега е да отстраним казуса. Ние оценяваме вашето самообладание ", се споделя в известие на екипа за потребителско обслужване на Yahoo. Потребителите на електронните пощи в Yahoo се насочиха към платформите на обществените мрежи и се оплакаха от спирането.

940812 РАЗКРИТИЯ

Германската прокуратура в Мюнхен  стартира следствие против локална компания, която е упрекната, че нелегално е продала собствен програмен продукт за шпиониране, заяви " Дойче веле ". Продуктът на компанията FinFisher е бил употребен от управляващите в Турция против уредниците и участниците на разнообразни митинги в Турция през 2017 година Прокурорите ревизират дали компанията е нарушила закона, като е продала софтуера, без да има позволение за това. Говорител на прокуратурата съобщи, че мениджъри и чиновници на FinFisher и други две компании са част от следствието. Продуктът FinSpy разрешава да бъдат подслушвани диалози, чатове, фотоси и видео в  WhatsApp, Фейсбук, Messenger и Skype.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР