Телефонни измамници се опитват да мамят чрез схемата необходимост от

...
Телефонни измамници се опитват да мамят чрез схемата необходимост от
Коментари Харесай

Телефонни измамници се опитват да мамят чрез схемата необходимост от преводач

Телефонни измамници се пробват да мамят посредством схемата " нужда от преводач “. Днес са получени няколко позвънявания от поданици на Шумен, които съобщили, че на стационарен и мобилен телефон ги търсил мъж, който се показал с действителните имена на шеф на полицейско ръководство. Обяснил, че в ареста има арестуван чужденец и са нужни услуги на преводач. Настоявал да намерят подобаващ човек, който ще получи като заплащане сума сред 700 и 1000 лв.. За задачата обаче " преводачът “ трябвало да купи ваучер и да продиктува номера, с цел да може " арестуваният “ да се обади на околните си.

Обяснявали, че парите ще бъдат възобновени в полицейското ръководство. В различен случай обяснили, че арестуваният разполага с внушителна сума в банковата си сметка, само че е належащо да му бъде платена гаранцията. Молят " преводача “ да преведе желаната сума за гаранция и да донесе документ в полицейското ръководство с ангажимента, че парите ще бъдат възобновени.

Апелираме към жителите да не се доверяват на непознати, които ги търсят по телефона и се показват за управителни чиновници на Министерство на вътрешните работи. Няма процедура в която шефът на ОДМВР- Шумен или шеф на полицейско ръководство да търси такива услуга от жители по телефона, още по-малко съпроводени с искане за внасяне на парична сума по някаква сметка. Ако получите позвъняване от чужд, който се показва за длъжностно лице и направи опит да ви въвлече в сходен по горе описаните сценарии  бъдете сигурни, че става дума за машинация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР