Телефонната палата, която беше закупена от фирма на хазартния бос

...
Телефонната палата, която беше закупена от фирма на хазартния бос
Коментари Харесай

Four Seasons ще бъде Телефонната палата?

Телефонната палата, която беше закупена от компания на хазартния необут Георги Папазки от компания, принадлежала на хазартния необут Васил Божков за 500 евро на квадрат наскоро – цена, която е по-ниска от пазарната най-малко няколко пъти, не просто ще се трансформира в хотел. Тя евентуално ще носи супер селективния бранд Four Seasons, който е знаменит с първокласни собствености, като изключим ризорта на същата верига в Мавриций – репортаж за най-хубавите на райския остров четете тук!

Напомняме забавната сага на тази постройка, която мина в благосъстоятелност на офшорния фонд, който приватизира БТК по царско време, след това се реалокира в ръцете на Цветан Василев и съветската санкционна и през 2014 година ВТБ година преди банкерът да избяга в Сърбия след банкрута на КТБ, по-късно стана облага на Васил Божков, чиято компания последно я продаде на цена с 30% по-ниска от цената, на която я закупи при повишаване на цените на пазара, изключително пък за сходни единствени по рода си парцели най-малко 2 пъти за изтеклите в това време години, откогато беше на хазартния необут.

Когато разказахме цялата история, получихме забавно писмо от компанията на Георги Папазки с първото в 15-годишната история на 19 минути редактиране на заглавие въобще и от непрофесионалисти включително, изключително в случай, че краят на историята още не е обществено прочут, а ще стане:

" Във връзка с оповестена във Вашето издание на 06.04.2023 година публикация със заглавие " Новият необут на ЦСКА взе за 22М лева Телефонната палата от В.Божков " бихме желали да Ви осведомяваме, че заглавието на публикацията е погрешно, не отразява вярно и правилно фактическата и правна конюнктура по осъществената договорка и  вкарва в подвеждане българската общност.

Правилното примерно заглавие е: " Нов притежател купи Телефонната Палата за 22М лева от банкрутирала компания на Божков. ”

Г-н Васил Божков не е продал постройката на Телефонната палата. Както вярно сте описали по-надолу в публикацията, същата е продадена от " НГ ПРОПЪРТИ ” ЕАД, в рамките навън произвеждане по неплатежоспособност на едноличния притежател на последното - " НЮ ГЕЙМС ” АД, за осребряване на имуществото в масата на несъстоятелността и покриване на отговорностите към кредиторите на " НЮ ГЕЙМС ” АД.

По отношение на поставения въпрос в оповестената публикация - " Интересно е кой следователно получава парите за постройката – 22 млн. лева? ”, отговорът е: Парите от продажната цена са получени от " НГ ПОРПЪРТИ ” ЕАД, а то от своя страна би следвало да ги преведе в масата на несъстоятелността на " НЮ ГЕЙМС ” АД, за покриване вземанията на кредиторите на банкрутиралото сдружение.

В този смисъл Ви молим да премахнете от текста на публикацията идващия абзац:

" Не е загадка, че Божков има финансови терзания, откогато не живее в България, както и че се пробва от този момент да осребри всичките вероятни недвижими парцели, които е натрупал в годините на превъзходството си в хазартния бизнес. Това би обяснило и сензационно ниската цена – най-малко 6-8 пъти под пазарната. ”

защото същият текст вкарва в подвеждане читателите на оповестената публикация, че средствата са получени от господин В. Божков. Както бе посочено нагоре, крайни получатели на заплатената продажна цена са всички кредитори на оповестеното в неплатежоспособност " НЮ ГЕЙМС ” АД.

В допълнение, нито сдружението ”ГПП Мениджмънт ” ЕООД, нито господин Георги Папазки в качеството му на едноличен притежател на капитала на същото сдружение е нов притежател в ПФК " ЦСКА ”.

Пламен Валентинов

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР