Телефонна измама по схемата съдействие на полицията при задържане на

...
Телефонна измама по схемата съдействие на полицията при задържане на
Коментари Харесай

Мъж и жена оставиха 6400 лв. пред вратата за ало измамници

Телефонна машинация по схемата „ подпомагане на полицията при задържане на телефонни измамници “ проверява полицейското ръководство в Свищов, оповестиха от Министерство на вътрешните работи във Велико Търново.  

Непознат се е свързал през вчерашния ден следобяд на домашния телефон с 81-годишна жена от крайдунавския град. Представил се за служител на реда и обяснил, че в региона на къщата й се организира интервенция по задържане на телефонни измамници.

За да спомага на полицейските чиновници, трябвало да остави пред входната врата на дома си торба с пари. Съпругът на старата дама извършил напътствията и оставил в найлонов плик сумата от 6400 лева

След като разбрали, че са станали обект на машинация, възрастните съпрузи подали сигнал в полицията. По случая е стартирано досъдебно произвеждане.

От Областната дирекция на полицията молят при сходни позвънявания пострадалите да подават сигнал до органите на реда, преди да са предали парите на измамниците, показва Българска телеграфна агенция.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/11/29/myj-i-jena-ostaviha-6400-lv-pred-vratata-za-alo-izmamnici.552136
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР