Телефонен мошеник, измъкнал с измама пари от ученичка, спестени за

...
Телефонен мошеник, измъкнал с измама пари от ученичка, спестени за
Коментари Харесай

Доживотен затвор за телефонен измамник в Китай

Телефонен шарлатанин, измъкнал с машинация пари от ученичка, спестени за по-нататъшно образование, получи доживотна присъда в Китай, съобщи ТАСС, като се базира на локалния новинарски уебсайт Синминван.

Процесът, провокирал огромен отзив в страната, завърши през днешния ден в град Лини, в източната провинция Шандун.

Случаят притегли публично внимание, защото момичето умря от сърдечен припадък на път за у дома, откакто бе подало в полицията тъжба за измамата. В делото бе посочено, че гибелта не е провокирана директно от дейностите на наказания, само че станалото е било същински удар за ученичката и наред с други фактори е предизвикало нещастието.

Основният обвиняем бе Чън Вънхуей, който през август предходната година се показал за чиновник от градското просветно ръководство и посредством неуточнена в делото незаконна скица измъкнал от момичето 9900 юана (1400 долара) - сякаш като подаяние за малоимотни възпитаници.

Заедно с Чън присъди от 3 до 15 години получиха още шестима телефонни измамници от същата тайфа. Те купували персонални данни за възпитаници, а след това ги ограбвали, като се представяли за чиновници от разнообразни ведомства. От 2015 до 2016 година натрупали по този метод над 560 000 юана (83 000 долара), написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР