Телефонен измамник, отмъкнал над 28 000 евро от дете, е

...
Телефонен измамник, отмъкнал над 28 000 евро от дете, е
Коментари Харесай

„Нова телевизия“ влезе в схемите на телефонните измамници

Телефонен лъжец, отмъкнал над 28 000 евро от дете, е арестуван в Царево. Мъжът изискал подпомагане за откриване на идентично закононарушение, вкарвайки в схемата полицията и „ Нова телевизия “.

Престъплението е осъществено на 27 юли. 32 – годишният Стоян Михалев от Бургас позвънил на домакински телефон в морския град. Убедил вдигналото телефона момиче, че е служител на реда и му е належащо подпомагане на него и на екип на „ Нова телевизия “ да заловят ало – измамници. Детето хвърлило през терасата плик, в който имало 28 700 евро, разясни на брифинг представителят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова.

Непълнолетното дете се обадило по-късно на родителите си, които алармирали полицията.

Сумата е била разграничена на няколко елементи и парите са били скрити на разнообразни места, разясни началникът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Калоян Калоянов. Парите са възобновени на фамилията.

Михалев е хванат и наказан. Прокуратурата е сключила съглашение с него и му е наложено наказване – 10 месеца затвор. Към него ще се причислят и няколко други присъди. В досието си има шест осъждания – за обир, за ликвидиране, телесна щета, шофиране без брошура.

Разследват се и други хора, свързани с закононарушението, прибавиха от полицията. От Министерство на вътрешните работи регистрират, че влизането на ефирен екип в тези схеми е тип нововъведение в закононарушенията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР