Телата ни претърпяват промени всеки ден. Но ние ги забелязваме

...
Телата ни претърпяват промени всеки ден. Но ние ги забелязваме
Коментари Харесай

Неизбежни промени, които се случват в тялото на всеки 10 години

Телата ни претърпяват промени всеки ден. Но ние ги виждаме години или даже десетилетия по-късно. Често се усещаме по-млади, в сравнение с в действителност сме: нищо не ни боли и всичко наподобява наред. И мислим, че нищо не се трансформира. Но измененията се случват, даже и да не ги виждаме в този момент.

Сега ще ви осведомяваме за измененията, които се случват с телата ни на всеки 10 години:

1. От 20 до 30

Това е интервалът, в който множеството хора се усещат млади, цялостни с сила и рядко мислят за стареенето. Но даже и в тази възраст се случват дребни промени. И в случай че не мислите за тях до 20 или 25-годишна възраст, може да се изненадате от това, което се случва с вас на 30. През този интервал:

костите стопират да растат;

производството на колаген намалява;

появяват се мъдреците

Разбира се, тялото на всеки човек е неповторимо. Например, някои хора имат мъдреци на 16-годишна възраст, а пък при други в никакъв случай не се появяват. Но множеството процеси са идентични за всички, тъй че би трябвало да вземете поради тези обстоятелства.

Съвет: Дори и да нямате ненужно тегло на 20-годишна възраст, свикнете да внимавате какво ядете. Тъй като на 30-годишна възраст, тялото ви може да се промени, в случай че се отдавате на прекалено много нездравословна храна. Въпреки че не се нуждаете от козметика с колаген в тази възраст, пробвайте се да ядете повече храни, които го съдържат.

2. От 30 до 40

Когато някои хора са на 30, те към момента наподобяват като на 25 и това е нещо положително. Но смяната в тялото става по-бърза и в случай че не вършиме нищо, тези промени скоро ще станат забележими.

Промените на тази възраст могат да включват:
утежняване на мускулния тонус;

понижаване на количеството мускулна тъкан, защото е заместено с мазнина;

понижаване на количеството на колаген и еластин.

Съвет: Ако сте били постоянно във форма, без да вършиме нищо, би трябвало да свикнете с някаква физическа интензивност. Ако не вършиме никакви извършения, вашият мускулен тонус може да стартира да бъде зле. Много е значимо да се грижите за кожата си и да избягвате слънчевите бани.

3. От 40 до 50

Някои учени считат, че човешкото тяло доближава своя връх в 38-годишна възраст и по-късно стартира фактически стареене. Промените, които се случват по-бързо и по-бързо, включват:

понижаване на броя на нервните клетки;

струпване на мазнини в тялото;

влошаваща се визия;

увеличение на крехкостта на костите и ставите;

загуба на естроген и по-високо кръвно налягане при дамите.

Съвет: На тази възраст физическата интензивност е жизненоважна. Тя ще спомогне за поддържане на естествената функционалност на сърцето и закъснение на намаляването на мускулната тъкан. Ако не сте привикнали да спортувате, би трябвало да започнете с нещо малко, като вървене или плуване. Също по този начин, би трябвало да започнете да проследявате кръвното си налягане: рискът от сърдечно-съдово заболяване нараства трагично в тази възраст.

4. От 50 до 60

До 60-годишна възраст външността на хората се трансформира доста. И освен поради гените им, само че и поради метода им на живот: в това число диетични привички, физическа интензивност и така нататък Повечето хора изпитват сходни промени през този интервал от живота, като:

мозъчните кафези и други кафези стават трайно увредени;

рискът от стомашни проблеми се увеличава;

паметта се утежнява.

Съвет: На тази възраст множеството промени са свързани с мозъчната функционалност и на това би трябвало да обърнете най-голямо внимание. Придобийте нови умения, изпитайте нови неща, четете книги и се пробвайте да изпълнявате задания, които са отвън нормалното. На тази възраст доста хора виждат, че е мъчно да се концентрират и запомнят неща. Ето за какво е належащо да се ядат храни и да се вземат медикаменти, които усъвършенстват мозъчната функционалност.

5. От 60 до 70

Повечето хора изпитват физически промени, които са безусловно естествени в тази възраст. Има обаче и вътрешни промени, за които малко хора знаят, като:

нервните и вкусовите рецептори не работят добре: хората по-трудно усещат усет, аромат и даже имат нарушено чувство за температурата;

гласът се променя;

сърдечната функционалност намалява;

костите стават по-тънки, тъй че хората даже могат да станат малко по-ниски.

Съвет: На тази възраст е доста значимо да се следи функционалността на сърцето, да се съблюдава строга диета и да се организират постоянни медицински прегледи. За да поддържате тонуса на мускулите, би трябвало да имате постоянна физическа интензивност.

6. От 70 нагоре

Хората на възраст над 70 години се смятат за възрастни. Макар някои от тях да наподобяват и да се усещат по-млади, процесът на стареене става още по-бърз. Промените в този витален стадий включват:

понижаване на мускулната маса (хората се уморяват по-бързо и не могат да вършат нещата, които са правили преди);

понижаване на размера на мазнините в тялото;

понижаване на скоростта на регенерация (всички увреждания на кожата лишават повече време за заздравяване);

закъснение във всички функционалности на тялото (дишане, храносмилане и т.н.);

утежняване на краткосрочната памет (хората елементарно си спомнят неща, които са се случили преди доста време, само че им е мъчно да си спомнят какво се е случило преди няколко часа или дни).

Съвет: На тази възраст хората би трябвало да вършат доста, с цел да останат във форма, постоянно да посещават доктор и може би да вземат някои нужни медикаменти.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР