Телата на загиналите българи в самолетна катастрофа в Македония вече

...
Телата на загиналите българи в самолетна катастрофа в Македония вече
Коментари Харесай

Телата на загиналите българи в самолетна катастрофа в Македония вече са открити

Телата на починалите българи в самолетна злополука в Македония към този момент са открити, оповестиха от Гражданската въздухоплавателна работа в Скопие, съобщи „ Канал 3 “.

Загиналите са предприемачът Георги Бошнаков, брачната половинка му Калина Цонева и двете им дъщери на 19 година и 14 година – информация, която обаче още не е публично доказана от Министерството на външните работи.

Машината изчезнала от радарите в 17:15 ч. българско време - малко повече от час след началото на полета си от Охрид за София през вчерашния ден. Преди това водачът е съобщил, че има мощни турбуленции. Той първо изискал да кацне в Скопие, само че малко по-късно съобщил, че продължава към София.

Издирвателната интервенция е завършила. Днес следва да бъде достигнато до мястото на случая, като най-вероятно ще бъде употребен и хеликоптер, защото става въпрос за труднодостъпна околност. Предстои да стартира и следствие на случая, в което би трябвало да се включи и български екип от министерството на превоза и осведомителните технологии.

"Малкият аероплан беше изгубен от радарната система следобяд край Солунска глава. Останките от самолета са локализирани, както и телата на четиримата пасажери ", оповестиха от македонската Агенция за гражданско въздухоплаване, като прецизират, че за локализирането са употребявани хеликоптери на локалното Министерство на вътрешните работи.

Междувременно от Министерство на външните работи оповестиха, че "за случая е осведомен министър-председателят на Бойко Борисов. Той е издал съответните разпореждания на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония ".



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР