Телата на тримата руски журналисти, които бяха убити в ЦАР,

...
Телата на тримата руски журналисти, които бяха убити в ЦАР,
Коментари Харесай

Малко след полунощ: Телата на убитите в ЦАР руски журналисти пристигнаха в Москва

Телата на тримата съветски публицисти, които бяха убити в ЦАР, дойдоха в Москва малко след среднощ със аероплан на Air France, с полет от Париж. Това оповестяват локалните медии.

Преди това тленните остатъци на Орхан Джемал, Александър Расторгуев и Кирил Радченко бяха превозени от Банги до френската столица.

За гибелта на тримата беше обявено на 31 юли. Те бяха открити на 23 километра само че централноафриканския град Сибю.

Вижте разстреляния автомобил на убитите в ЦАР съветски публицисти (СНИМКИ)

Групата беше пристигнала в африканската страна, с цел да снима филм за частната съветска войска " Вагнер ".

Първа брутална СНИМКА 18+ на съветските публицисти, измъчвани и убити в ЦАР

Би Би Си цитира изказване на Марселен Йойо - представител на администрацията в Сибю, съгласно който тримата са похитени на 30 юни от към 10 мъже с тюрбани, които са говорели на арабски.

Според изявленията на медиите в ЦАР, похитителите не са говорили нито на локалния език санго, нито на френски. Появиха се и информации, че тримата руснаци са разбирали езика, на който са говорели нападателите.

Първоначално от съветското външно министерство обявиха, че става дума за обир.

Централноафриканското онлайн издание " Corbeau News Centrafrique " обаче показва, че убийството е било планувано и целеустремено, като се базира на самостоятелни източник.

Сайтът " Palmarescentrafrique " твърди, че убийството е осъществено от ислямистката формация " Селека ". Впоследствие представител на групировката опроверга това изказване, като уточни, че в региона няма нейни хора и че там работи армията на страната.

Френският " Le Monde " отбелязва, че наличието на съветските наемници от армията " Вагнер " в ЦАР от дълго време не загадка и че активността им не се лимитира с образованието и защитата на централноафриканските военни.

Според френския вестник, " Вагнер " има ползи в минния бранш и е действителният притежател на добивната компания " Lobaye Invest ".

" Lobaye Invest " е дъщерна на съветската компания " М-Инвест ", учредена от " готвача на Путин " Евгений Пригожин в Санкт Петербург.

В средата на юли онлайн изданието " Africa Intelligence " заяви, че с локалните управляващи да стопанисва златните мини " Ндасим ".

Същевременно се появиха и информации, че тримата убити публицисти са считали да снимат тъкмо тази мина във кино лентата си за " Вагнер ".

Руският опозиционер Михаил Ходорковски написа във " Facebook ", че публицистите са сътрудничели в проверяващия му план с история, озаглавена " Руските наемници ".

Андрей Конякин, основен редактор на Центъра за ръководство на следствия на Ходорковски, съобщи, че репортерите са се пробвали да разкрият информация за частна съветска компания в региона на сигурността, която е работила в африканската страна, както и за ползите на Русия там.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР