Телата на швейцарски съпрузи, изчезнали по времето на Втората световна

...
Телата на швейцарски съпрузи, изчезнали по времето на Втората световна
Коментари Харесай

Телата на съпрузи, изчезнали преди 75 години, бяха открити в ледник

Телата на швейцарски съпрузи, изчезнали по времето на Втората международна война, бяха открити в топящ се хладилник.

На 15 август 1942 година Марселен и Франсен Дюмолан изчезват безследно, до момента в който пасат добитъка си в Алпите. Двамата най-вероятно са починали, откакто са паднали в цепнатина на ледника Цанфлюрон.

Swiss couple who disappeared in the Alps during World War II have been found, 75 years later, mummified in a glacier https://t.co/eQ29PuR9FO pic.twitter.com/SxA6mw6MnB
— CNN (@CNN) 19 юли 2017 година
С повишението на температурите в последните години ледът стартира да се топи. Така предходната седмица служащ на близката ски писта намира телата на съпрузите. Заедно с тях са открити и голям брой движимости от техния багаж, както и документите им.

След случая преди 75 години Марселен и Франсен оставят седем деца сираци. През всичките години обаче те в никакъв случай не губят вяра, че ще открият родителите си.

Една от дъщерите, Моник Дюмолан, споделя пред швейцарски медии, че си спомня по какъв начин денят, в който родителите ѝ изчезват, е бил безоблачен и топъл. По думите ѝ това е била първата по-дълга разходка за майка ѝ от много дълго време.

Институтът за правосъдна медицина ще направи ДНК проби, с цел да удостовери самоличността на жертвите. Децата обаче са безапелационни, че това са родителите им.

Тленните остатъци на семейство Дюмолан са се съхранили добре, което ще разреши на наследниците им да ги погребат с уместно се почитание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР