Телата на бежанка от Северна Корея и нейният малък син

...
Телата на бежанка от Северна Корея и нейният малък син
Коментари Харесай

Севернокорейка и синът ѝ избягаха в Сеул и умряха от глад

Телата на бежанка от Северна Корея и нейният дребен наследник били открити в техния апартамент в Сеул. Местни медии настояват, че двамата са умряли от апетит.

Майката, разпозната единствено с семейството Хан, и шестгодишният й наследник са открити на 31 юли, към два месеца след гибелта им, оповестиха управляващите.

"Не видяхме никакви признаци на ликвидиране или самоубийство ", сподели чиновник на полицейското ръководство в Сеул пред Агенция Франс Прес. "Чакаме да получим резултатите от аутопсията от Националната правосъдна здравна работа. "

Бежанците в Южна Корея могат да разчитат на дотации от управляващите, само че някои се борят за интеграция в напълно особеното общество на Юга.

Хан, за която се счита, че е на към 40 години, изтеглила 3 858 вона (3,16 щатски долара), които е имала в банковата си сметка преди два месеца, твърди вестник Dong-A Ilbo.

Месечните й сметки за наем и газ са били просрочени повече от година, заяви изданието, а в хладилника й не е имало храна, когато телата били открити.

Вестникът споделя, че през 2009 година тя избягала в Южна Корея през Китай и Тайланд, по-късно се е омъжила за кореец от китайски генезис и се преместила в Китай. След развода тя се
връща в Сеул предходната година със сина си, само че има проблеми с намирането на работа.

Полицията отхвърли да удостовери информацията на вестника дали това е формалната версия.

Южна Корея е четвъртата по величина стопанска система в Азия, само че гибелта на фамилии заради беднотия и обществена изолираност постоянно се регистрира в последните години.

Данните на държавното управление демонстрират, че през 2017 година - най-новите налични данни - севернокорейските бежанци са имали по-висок % на самоубийства от южнокорейците като цяло, като измежду аргументите за това се сочат контузии, изолираност и финансови усложнения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР