Tелата на бежанка от Северна Корея и нейния малък син

...
Tелата на бежанка от Северна Корея и нейния малък син
Коментари Харесай

Бежанка от Северна Корея и синът ѝ умрели от глад в Сеул, откриват ги 2 месеца по-късно

Tелата на бежанка от Северна Корея и нейния дребен наследник били открити в жилището им в Сеул. Според локални медии двамата са умряли от апетит.

Майката, разпозната единствено с семейството Хан, и 6-годишният й наследник са открити на 31 юли, към два месеца след гибелта им, оповестява БГНЕС, като се базира на изказване на управляващите.

" Не видяхме никакви признаци на ликвидиране или самоубийство. Чакаме да получим резултатите от аутопсията от Националната правосъдна здравна работа ", сподели чиновник на полицейското ръководство в Сеул.

Бежанците в Южна Корея могат да разчитат на дотации от управляващите, само че някои се борят за интеграция в напълно особеното общество на Юга.

Хан, за която се счита, че е на към 40 години, изтеглила 3 858 вона (3,16 щатски долара), които е имала в банковата си сметка преди два месеца, твърди локален вестник. Месечните й сметки за наем и газ са били просрочени повече от година, а в хладилника й не е имало храна, когато телата били открити. През 2009 година тя избягала в Южна Корея, по-късно се е омъжила за кореец от китайски генезис и се преместила в Китай. След развода през 2018 година решила да се върне назад в Сеул, само че има проблеми с намирането на работа. Полицията към момента не е удостоверила информацията на вестника.

Южна Корея е четвъртата по величина стопанска система в Азия, само че гибелта на фамилии заради беднотия и обществена изолираност зачестяват в последните години.

Данните на държавното управление демонстрират, че през 2017 година севернокорейските бежанци са имали по-висок % на самоубийства от южнокорейците като цяло, като измежду аргументите за това се сочат контузии, изолираност и финансови усложнения. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР