Телата на 21 души, смятани за мигранти, които се опитват

...
Телата на 21 души, смятани за мигранти, които се опитват
Коментари Харесай

Още 21 тела на мигранти са намерени по средиземноморските плажове този месец

Телата на 21 души , считани за мигранти, които се пробват да стигнат до Испания , са открити по крайбрежията на Средиземно море, оповестява " Ройтерс "

С последните смъртни случаи мъртвите мигранти в Средиземно море тази година доближават 1 586 души , заяви Международната организация по миграция (МОМ).

Тела на девет африканци са открити на 4 септември на плаж наоколо до Марса Бен М`Хиди, в Алжир , на към 200 километра от испанското крайбрежие. На идващия ден още четири тела изплуват на плаж до границата с Мароко .

На 10 септември тела на шест мигранти, в това число две дами и едно дете са открити на плаж до Надор, Мароко.

Тялото на една жена е открито на 11 септември на плажа Лас Салинас в Алмерия, а тялото на млад мъж от Субсахарска Африка е извлечено от риболовци край Ла Алмадраба в испанския анклав Сеута на 13 септември.

 В Испания бежанци слязоха на плаж
В Испания бежанци слязоха на плаж

Испанската гражданска армия задържа към 25 души

Граничните управляващи на Европейския съюз разяснява, че броят на мигрантите, прекосяващи западното Средиземно море към Испания , се е нараснал повече от два пъти през първите осем месеца на тази година в съпоставяне със същия интервал през 2017 г, оповестява АП.

Фронтекс оповестява, че от януари до август се регистрират " към 29 600 противозаконни прекосявания по западно-средиземноморския маршрут, двойно повече от преди година ". Около 6500 души са достигнали до Испания предишния месец , също двойно повече от август 2017 година, като множеството идват от Мароко, Гвинея и Мали.

Фронтекс добавя, че по-общо видяно , броят на хората, преминаващи през цялото Средиземноморие е понижен с 40% по отношение на предходната година и доближава 86 500 души.

Това се дължи на внезапното намаляване на хората, напускащи Либия към Италия , главен маршрут за мигранти към Европа през последните години, изясняват те.

 Над 100 починали мигранти край крайбрежията на Либия
Над 100 починали мигранти край крайбрежията на Либия

276 души са били избавени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР