Тела на умъртвени заради коронавируса норки се появиха недалеч от

...
Тела на умъртвени заради коронавируса норки се появиха недалеч от
Коментари Харесай

Тела на умъртвени норки се появиха близо до град в Дания

Тела на умъртвени поради ковид норки се появиха близо до град Холстебро в Дания. Това заяви „ Юронюз “ и радио DR, съобщи bTV. Според управляващите, представени от „ Юронюз “, те са заровени на два метра и половина подземен, до момента в който радио DR написа, че те са заровени на към метър под повърхността.

Смята се, че това се е случило поради естествените процеси по изгниване на телата и тяхното раздуване. " Опитахме се да сложим повече почва от горната страна, само че рискът от болест е дребен, макар че съществува ", сподели представителят на датската полиция Томас Кристенсън.

Дания реши да унищожи 15 млн. норки при започване на месеца поради опасения, че разновидност на COVID-19, която се придвижва от животните към хората, може да заплаши бъдещите ваксини. Датският министър на земеделието подаде оставка две седмици по-късно, когато държавното управление откри, че те нямат правно съображение за заповедта за умъртвяването. Към сегашния миг са регистрирани 12 души с сходна разновидност на вируса в страната.

Световната здравна организация удостовери, че бозайниците са възприемчиви към ковид и може да станат рискови за хората. Дания има една от най-големите популации норки в света и отглежда животните поради козината им. Според последния отчет над 10 милиона норки към този момент са евтаназирани, написа още „ Юронюз “. Министерството на околната среда и земеделието изрази угриженост за гробовете на убитите норки в Холстебро, които са изкопани прекомерно покрай езерото Бутруп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР