Тел Авив. Премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че в крайна сметка

...
Тел Авив. Премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че в крайна сметка
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: И разследващите трябва да бъдат разследвани

Тел Авив. Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи, че в последна сметка ще одобри решението на съда по правосъдните каузи против него, само че продължи да се пробва и да подкопава легитимността на антикорупционните следствия, като съобщи, че и проверяващите би трябвало да бъдат разследвани, цитира думите му израелското англоезични издание The Times of Israel .

„ Разбира се, желая да уточня, че целият този развой в последна сметка ще бъде решен в съда. Ние ще приемем решенията на съда - във връзка с това няма спор ", сподели Нетаняху във видео, оповестено на страницата му във Facebook ден откакто съобщи, че полицията и държавните прокурори се пробват да извършат " прелом ", с цел да го отстранят от властта посредством подправени обвинявания за корупция.
Въпреки това Нетаняху още веднъж удостовери изказванието си, че решението за обвиняването му е било взето по противозаконен метод.

„ Ние постоянно ще действаме в границите на закона, само че това значи, че тези, които не са създали това в полицията или в прокуратурата, би трябвало също да бъдат разследвани. За тях би трябвало да се вземат ограничения и системата да бъде поправена “, продължи министър председателят.
„ Искам да изясня, че тези, които избират министър-председателя на Израел, са жителите “, добави Нетаняху, като благодари на своите последователи, че стоят до него и ги прикани да участват на протест във вторник в Тел Авив, за който уредниците споделят, че ще бъде в поддръжка на премиера.

„ В момента имаме пред себе си исторически благоприятни условия като анексиране на долината на река Йордан, поддържане на сигурността ни, създаване на съюзи с нашите съседи и доста неща, които не би трябвало да се пропущат “, сподели той.
Все отново общественото му самопризнание, че в последна сметка ще одобри решението на съда, наподобява като крачка обратно.

По-рано, базирайки се на представители на блока „ Ликуд “, новинарският уебсайт Ynet съобщи, че Нетаняху има намерение да " води война " против обвиняването и ще се стреми да делегитимира правосъдната система.
Той също цитира политически източници, съгласно които Нетаняху възнамерява да сложи обвиняванията в центъра на своята акция за предстоящите избори през март.

В остра тирада в четвъртък, откакто основният прокурор Авичай Манделблит разгласи решението си да повдигне обвиняване против Нетаняху по три случая на корупция, министър председателят съобщи, че цялата следствие против него е „ опетнено “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР