Тел Авив. Посещението на Джаред Кушнер в Йерусалим за популяризиране

...
Тел Авив. Посещението на Джаред Кушнер в Йерусалим за популяризиране
Коментари Харесай

The Guardian: Предсрочните избори в Израел може да осуетят мирния план на Тръмп

Тел Авив. Посещението на Джаред Кушнер в Йерусалим за разпространение на неговия кротичък проект за Близкия изток, наподобява, ненадейно загуби главната си тежест, откакто среднощната рецесия в израелската политика вкара страната в няколкомесечна предизборна акция, написа английският вестник The Guardian .
Без никакви гаранции, че другарски настроеното към американския президент Доналд Тръмп държавно управление на Бенямин Нетаняху ще остане на власт и след лятото, всеки прогрес, реализиран с Къшнър - шурей и консултант на Доналд Тръмп, е изложен на риск да бъде анулиран от идната израелска администрация.
След срещата с Къшнър в четвъртък в резиденцията си, Нетаняху омаловажи неуспеха на опитите си да образува държавно управление. " Макар и нощес да имахме малко събитие, това няма да ни спре ", сподели той пред кореспонденти. „ Ще продължим да работим дружно. Проведохме огромна, продуктивна среща, която удостоверява, че съюзът сред Съединени американски щати и Израел в никакъв случай не е бил по-силен. "
В опит да омаловажи политическия безпорядък и да насочи публичното внимание към неговата външнополитическа мощ - по-специално близкото му другарство с Тръмп - Нетаняху сподели публична карта на Държавния департамент на Съединени американски щати, за която той сподели, че Къшнър му я е дал, обновена, с цел да включи дълго чаканите Голанските възвишения като част от Израел. Тръмп надраска „ Хубаво “ на картата със стрелка, ориентирана към противоречивата зона.
Както беше направено по-рано тази година преди априлските избори, Вашингтон евентуално ще забави публикуването на детайлности за своя кротичък проект, до момента в който акцията завърши. Но в този миг Тръмп ще се приготвя за личната си акция за 2020 година и тогава ще бъде този, който не може да направи дълготрайни гаранции от името на страната си.
Палестинското управление към този момент отхвърли неразкрития проект на Вашингтон, цитирайки про-израелската пристрастност на Тръмп и повече забавяния за това, което американският президент назовава „ договорката на века “, може да я тласне в неопределеност.
" Сега е договорката от идващия век ", майтапи се палестинският договарящ Саеб Ерекат след среднощното разформироване на Кнесета.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР