Тел Авив. Към 20:00 часа 63,7% от избирателите са гласували,

...
Тел Авив. Към 20:00 часа 63,7% от избирателите са гласували,
Коментари Харесай

The Times of Israel: Избиратлната активност в Израел към 20:00 часа е 63,7%

Тел Авив. Към 20:00 часа 63,7% от гласоподавателите са дали своят вот, заяви Централната изборна комисия на Изарел, представена от The Times of Israel .
Това значи нарастване с 2,4% към същия час по време на вота през април, разяснява изданието, като предизвестява, че данните от екзитполовете, които следва да излязат би трябвало да се преглеждат с много песимизъм.
През април, да вземем за пример, Канал 12 даде 37 места за „ синьо-белите “ на Бени Ганц, спрямо 33 за Ликуд. Канал 13 - най-точният от всички тогава съобщи, че двете най-големи партии ще се имат по 36 места, само че новата десница ще премине изборния предел. А националното радио Кан също даде леки прерогативи на синьо-белите с 37 места (и 36 за Ликуд). В последна сметка двете партии получиха 35 места.
Този път въпросът, щръкнал над резултатите, ще бъде дали спечелилият може да сформира коалиция, а не коя партия получава най-вече места. И това може да се сведе до едно място в Кнессета и може да се знае едвам до на следващия ден заран или даже след обяда.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР