Тел Авив. Кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху се събра в

...
Тел Авив. Кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху се събра в
Коментари Харесай

The Times of Israel: Израелският премиер откри селище на името на Тръмп на Голанските възвишения

Тел Авив. Кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху се събра в едно малко населено място в неделя, с цел да утвърди публично и разгласи откриването на нова общественост, наречена на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа израелското англоезично издание The times of Isarel .
Това стана малко повече от два месеца откакто водачът на Съединени американски щати призна суверенитета на Израел над стратегическото плато, което Израел завладя от Сирия през Шестдневната война от 1967 година и по-късно анексира, в ход, който не е приет от необятната интернационална общественост. През 2017 година Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел и реалокира американското посолство в града в различен ход, който провокира разстройване в международната общественост.
Посланикът на Съединени американски щати в Израел Дейвид Фридман и представители на районния съвет на Голан участваха на церемонията за разкриване новата общественост на „ Рамат Тръмп “, която ще бъде известна на британски като „ Тръмп Хайтс “.
Израел се надява, че общността, издигната за пръв път под друго име през 80-те години на предишния век, ще притегли вълна от хора, които сега са единствено 10 поданици.
Говорейки на церемонията за откриването на огромна табела, носеща името на общността на иврит и британски, Нетаняху съобщи пред събраните публични лица, че " това е крайъгълен камък в историята на Голан ".
" Президентът Тръмп е доста огромен другар на страната, другар, който е правил неща за страната, които не са направени в предишното и би трябвало да бъдат направени в името на справедливостта и истината. "
„ Голан постоянно ще бъде неразделна част от Израел “,- продължи той.
Нетаняху също по този начин загатна опасенията на Израел за напъните на Иран да откри непрекъснато военно наличие в прилежаща Сирия и чийто режим оказва помощ да се постави завършек на кървавата революция, която продължава повече от седем години.
" Ние непрестанно ще работим против Иран и неговите пълномощници от „ Хизбула “, с цел да се закрепят военно в Сирия, " сподели той за ливанската терористична група.
" Всички знаем какво се случва през последното десетилетие оттатък границата ", сподели Нетаняху. - Ако не бяхме тук, иранските милиции ще бъдат тук. Никога няма да позволим това да се случи. "
През последните няколко години Израел извърши десетки въздушни удари против ирански цели в Сирия.
Нетаняху прикани интернационалната общественост да поддържа Съединени американски щати в неговата позиция против иранската експанзия в района. Напрежението сред Съединени американски щати и Иран ескалира, откакто Тръмп изтегли предходната година Съединени американски щати от нуклеарната договорка и още веднъж наложи наказания против Иран, както и неотдавнашна офанзива против петролни танкери в Персийския залив, за която Вашингтон упреква за Иран.
Американският дипломат Фридман означи в своите думи, че последната общественост в Израел, кръстена на американски президент, е Кфар Труман през 1949 година, с цел да уважи президента на Съединени американски щати Хари Труман.
„ Искам да ви благодаря за изключителния жест, който вие и страната Израел вършиме пред президента на Съединените щати “, сподели Фридман. " Заслужено е, само че е доста скъпо и ние чакаме с неспокойствие да работим с Вас и с държавното управление на Израел, с цел да продължим да укрепваме неразривния съюз сред Съединени американски щати и Израел. "
Всеки, който е посетил Голанските възвишения… незабавно осъзнава, че това е необикновено значима територия за Държавата Израел. Малко неща са по-важни за сигурността на Израел, в сравнение с суверенитета над Голанските възвишения, ”добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР