Тел Авив. Израелският президент Реувен Ривлин започна консултации в понеделник

...
Тел Авив. Израелският президент Реувен Ривлин започна консултации в понеделник
Коментари Харесай

ТАСС: Президентът на Израел започна консултации с партиите за кандидатура на премиер

Тел Авив. Израелският президент Реувен Ривлин стартира съвещания в понеделник с представители на 13 политически партии, които влязоха в 24-ия Кнесет (парламент) след изборите на 23 март, след което той би трябвало да разпореди на един от депутатите да образува държавна коалиция до 7 април. Срещите се излъчват онлайн от офиса на Ривлин, предава ТАСС .

„ Започваме съвещания, с цел да определим в сходство със закона на кого ще бъде предоставено образуването на държавното управление “, сподели Ривлин, откривайки консултациите.

Според графика, оповестен от президентската пресслужба, представители на партията „ Ликуд “ на премиера Бенямин Нетаняху, който на 5 април би трябвало да се яви в окръжния съд по три каузи, в които е упрекнат в корист, ще бъдат признати първи от президента.

На извършеното на 23 март гласоподаване „ Ликуд “ загуби 7 места в Кнесета и още веднъж е изправен пред неспособност да образува държавно управление. Това бяха четвъртите парламентарни избори в еврейската страна за последните 2 години, като резултатите от тях още веднъж не оферират излаз от задънената улица. Опозицията упорства Бенямин Нетаняху да не бъде повече министър председател на Израел, до момента в който последният не се отхвърля от управлението на страната и „ Ликуд “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР