Тел Авив. Израелските власти разпоредиха преустановяване на доставките на природен

...
Тел Авив. Израелските власти разпоредиха преустановяване на доставките на природен
Коментари Харесай

The Jerusalem Post: Израел преустанови доставките на гориво за Ивицата Газа

Тел Авив. Израелските управляващи разпоредиха прекратяване на доставките на природен газ и гориво за Ивицата Газа, оповестява вестник The Jerusalem Post , като прецизира, че мярката ще остане в действие от вторник до неделя (17-22 юли). Доставките на хранителни артикули и лекарства няма да бъдат спирани.
Решението - едно от най-строгите ограничавания, които Израел е налагал на Ивицата Газа, бе взето след серия от произшествия през почивните дни, при които против територията на страната бяха изстреляни към 200 ракети. В резултат бяха ранени четирима души.
Потокът от търговски артикули за Ивицата Газа бе спрян предходната седмица в отговор на дейностите на палестинците, които през последните четири месеца изпепелиха хиляди акри гори и полета в Израел, разясняват от редакцията.
Армията разгласява изказване от министъра на защитата Авигдор Либерман, в което се разяснява: „ В светлината на продължаващите опити на терористичната организация „ Хамас ", министърът на защитата Авигдор Либерман, след съвещания с началника на личния състав, реши да спре доставките на гориво и газ до неделя. Ще бъдат допускано внасянето на храни и медикаменти, само че всеки обособен случай ще бъде одобряван настрана ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР