Тел Авив. Голяма част от депутатите в опозиционната партия на

...
Тел Авив. Голяма част от депутатите в опозиционната партия на
Коментари Харесай

The Jerusalem Post: Мнозинството от депутатите в партия „Синьо и бяло“ се застъпват за компромис с Нетаняху

Тел Авив. Голяма част от депутатите в опозиционната партия на Израел „ Синьо и бяло “ се застъпват за предлагането за компромис, който ще разреши на настоящия министър председател Бенямин Нетаняху да остане на поста си, написа вестник The Jerusalem Post .
Toва твърди източник, непосредствен до опозиционната партия „ Синьо и бяло “ на Бени Ганц.
Президентът на Израел Риувен Ривлин по-рано показа своя проект Нетаняху да остане на премиерския пост в началото, а по-късно позицията да бъде отстъпена на Бени Ганц. През това време Нетаняху ще може да взе участие в делата за корупция, които се водят против него. Според проекта, до момента в който той е министър председател, Бени Ганц ще заема вицепремиерския пост.
Ривлин по-рано даде на Ганц мандата да образува ново държавно управление, откакто Нетаняху не съумя да се оправи с тази задача. Ганц ще има 28 дни да стигне до съглашение с ръководещата партия „ Ликуд “ или с другите политически сили в Израел.
Ако Ганц реши да одобри проекта на президента, той ще би трябвало да му върне предоставения мандат. Според източници в партия „ Синьо и бяло “, болшинството от депутатите в нея се застъпват за проекта на Ривлин, като база за договаряния с „ Ликуд “.
Коалиционните договаряния ще стартират на 27 октомври, когато ръководителят на партията ще договаря с „ Ликуд “ и „ Наш дом Израел “ на Авигдор Либерман, а по-късно ще организира договаряния и с лейбъристите и „ Демократичния съюз “. Ганц се чака да се срещне персонално с Нетаняху, както и с Либерман.
Според източниците има огромно болшинство в партията, което се застъпва за компромис с „ Ликуд “, а това е концепция, която самият Ганц поддържа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР