Тел Авив е вторият по големина град в Израел с

...
Тел Авив е вторият по големина град в Израел с
Коментари Харесай

Градът в Израел, където живеят половината милионери в страната

Тел Авив е вторият по величина град в Израел с население от 430 хиляди души, а също по този начин е измежду най-скъпите места за живот през 2019 година. Той е притегателна точка за софтуерни старт-ъпи, както и за купувачи на първокласни парцели и това го прави една от обичаните дестинации на милиардерите от Близкия Изток.

Сред супербогаташите, живеещи там, са имотният магнат Еял Офер и Шари Арисон, която е най-заможната жена в страната. От Business Insider описват какво е да живееш там като един от тази група хора с милиони и даже милиарди в персоналните си сметки.

Израел е дом на 106 души от тях са милиардери с чисто благосъстояние от приблизително 1,07 милиарда $. Почти половината от тях живеят точно в Тел Авив, настояват от The Times of Israel.
 Снимка 420849
Източник:

Най-заможният човек в страната сега е Роман Абрамович, чието положение се пресмята на 13,3 милиарда $. Той получи поданство през 2018 година.

Освен него там живее и Шари Арисон, чието чисто благосъстояние е в размер на 5 милиарда $. Тя наследява татко си, който е създател на компанията за круизни пътувания Carnival. Самата тя държи дял от най-голямата израелска банка Bank Hapoalim.
 Снимка 420851
Източник:

Един от най-желаните региони в Тел Авив се споделя Неве Тзедек. Според The Wall Street Journal да си купиш апартамент там коства сред 1,5 и 2 милиона $.

Освен с първокласните си бутици градът впечатлява и с изисканите си заведения за хранене. През годините Тел Авив съумява да си завоюва славата на международна гастрономска столица. Там могат да бъдат посетени доста заведения за хранене със звезди " Мишлен ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР