Тел Авив. Армията на Израел съобщи, че през нощта е

...
Тел Авив. Армията на Израел съобщи, че през нощта е
Коментари Харесай

Ново напрежение на сирийско-израелската граница

Тел Авив. Армията на Израел заяви, че през нощта е прехванала ирански безпилотен летателен уред, навлязъл във въздушното пространство на страната от страна на Сирия и в отговор е атакувала " ирански цели " на територията на прилежащата страна. Сирийските държавни медии на собствен ред обявиха, че Противовъздушна отбрана на страната са свалили израелски самолети.
От армията на Израел признаха, че изтребител Ф-16, участващ в налета, в реалност е попаднал под огъня на противовъздушната защита и е претърпял поражение. Екипажът от двама души е оживял, откакто самолетът е паднал на израелска територия.
След това израелските военни обявиха, че Военновъздушни сили е направил втори налет над Сирия, атакувайки 12 цели, в това число три ПВО-батареи и четири ирански военни обекта. Според източник от сирийските въоръжени сили „ Израелският зложелател възобнови експанзията си по някои военни позиции в южните елементи на страната, само че нашата Противовъздушна отбрана отговори и отблъсна експанзията “.
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху свика кабинета за националната сигурност на страната и след развиването на ситуацията в реалновремеви режим.
Прессекретарят на израелските въоръжени сили Йонатан Конрикус излезе с коментар след борбата – най-сериозната сред Израел и Иран от началото на гражданската война в Сирия. Той съобщи, че сирийците и иранците „ си играят с огъня “, само че и че Израел „ не желае ескалация на обстановката “. „ Това е най-грубото и грубо иранско нарушаване върху израелския суверенитет за последните години “, съобщи Конрикус, акцентирайки навлизането на иранския безпилотен летателен уред, навлязъл от Сирия в израелското въздушно пространство “.
Според него въздушните удари по Сирия са отбранителни и предизвикани от експанзията на Иран, изпратил предходната нощ безпилотен летателен уред във въздушното пространство, следено от еврейската страна.
„ Ние пазиме своя суверенитет, въздушно пространство и гражданско население. Нашият интерес е в това да се даде опция на израелските жители да се насладят на почивните дни без по-нататъшна ескалация “, добави той. Офицерът добави, че този случай от позиция на Израел не е привършен.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР