Текущи задачи, свързани с мащабното епидемиологично проучване, което стартира преди

...
Текущи задачи, свързани с мащабното епидемиологично проучване, което стартира преди
Коментари Харесай

В Бургас ще заимстват практика от немския град Хайнсберг

Текущи задания, свързани с огромното епидемиологично изследване, което започва преди 10 дни в Бургас, разискаха на среща през днешния ден в морския град проф. Тодор Кантарджиев  Тодор Кантарджиев Проф. доктор Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, приключва Медицинска Академия - София през 1981 година, като от Националния действен щаб и кметът Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

,,Изследването, което се прави тук, е повтаряне на това в немския град Хайнсберг, провинция Северен Рейн-Вестфалия. Много е значимо подбирането и мотивацията на хората, които да дадат непринудено материал за изследване'', съобщи проф. Кантарджиев.

,,Напредваме с този първи стадий на изследването, което ще ни разреши да популяризираме Бургас и района като сигурна туристическа дестинация. Вторият стадий ще е наесен, с цел да имаме изясненост какво е ситуацията първоначално и след сезона, научни доказателства и потребна база данни'', сподели кметът Николов.

Проф. Кантарджиев: Чакаме слънцето и вятърът да прогонят вируса

Първият стадий на изследването би трябвало да приключи в средата на идната седмица. То се реализира на инцидентен принцип, сортират се хора от четири възрастови групи, мъже и дами, а половината от всички обхванати работят в областта на туризма - хотели, заведения за хранене, дребни обекти.

,,Целта е да се дефинира какъв брой % от хората са се срещали с този вирус, какъв брой от тях са построили имунитет, има ли още заболели. Половината работа по проучването на Бургас и още 5 морски общини към него е свършена'', добави Николов.

Директорът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров осведоми, че към този миг при първия стадий са тествани 1000 души и са открити единствено четирима от района, които са се срещали с вируса и са построили имунитет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР