Текущи проверки на терени и площадки със складирани отпадъци, опасни

...
Текущи проверки на терени и площадки със складирани отпадъци, опасни
Коментари Харесай

Проверяват терени и площадки със складирани отпадъци

Текущи инспекции на терени и площадки със складирани боклуци, рискови субстанции и индустриални съоръжения, с цел да се откри дали се съблюдават условията по запазване на околната среда от притежателите и контролните органи, стартира регионалната администрация във Враца.

Междуведомствена комисия, включваща специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ и Общинска администрация - Враца, направи първата си инспекция на площадката на „ Камибо “ ЕООД.
 
Целта е да се направи оглед на място и се организира среща с представители на притежателя за уточняване периодите, изпълнителя и методите за осъществяване на последния стадий по неутрализация на басейните, от които през лятото на 2019 година бяха извадени и превозени резервоарите със серовъглерод.

Проверката установи, че на 20 ноември 2019 година са стартирали дейностите по неутрализация на отпадъчните промишлени води, почти 2500 кубични метра, от четири резервоара, намиращи се на площадката на „ Камибо “ ЕООД.

На 5 декември 2019 година от Регионална лаборатория–Враца към Изпълнителна организация по околна среда са взети водни проби за разбор от басейните, съхранявали резервоарите със серовъглерод, както и от изхода, след неутрализационния контейнер, преди шахтата, обвързвана с излаз фабричен води. Лабораторните разбори на водните проби по протокол за изпитване демонстрират, че водата след неутрализация е с неутрално рН.

В инспекцията взе участие и регионалният шеф на Враца Малина Николова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР