Текущи месечни санкции ще бъдат наложени на четири дружества в

...
Текущи месечни санкции ще бъдат наложени на четири дружества в
Коментари Харесай

Eкоиспекцията в Разград налага месечни санкции на няколко дружества

Текущи месечни наказания ще бъдат наложени на четири сдружения в Разград поради превишения на самостоятелните емисионни ограничавания по индикатори, избрани в разрешителните им документи.

Това заяви представителят на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Русе Рени Петрова, представена от Българска телеграфна агенция. Отклоненията са установени при изпитване на отпадъчните води, взети от пречиствателните станции на сдруженията "Биовет " АД - клон Разград, "Амилум България " ЕАД, "Пилко " ЕООД и "Водоснабдяване - Дунав " ЕООД. Водните проби са взети в интервала 20-24 август от Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда в Русе в границите на извършения надзор, по отношение на постъпилите сигнали за неприятни миризми в града.

Най-високите привишения са регистрирани в отпадъчните води на "Биовет " АД по индикаторите азот амониев, неразтворени субстанции, химична нужда от О2 и биохимична нужда от О2 за 5 денонощия. Резултатите от пробите са индикатор, че биологичното ходило на заводсската пречиствателна станция на сдружението не работи дейно.

По-малки отклонения от следените индикатори са открити във водите на другите сдружения. Мобилната станция за надзор на качеството на атмосферния въздух ще продължи измерванията и през септември. Протоколите ще бъдат предоставени на община Разград и РЗИ - Разград, изясни Петрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР