Текущата стойност на компанията се оценява на повече от 26

...
Текущата стойност на компанията се оценява на повече от 26
Коментари Харесай

Spotify с летящ старт на борсата в Ню Йорк

Текущата стойност на компанията се прави оценка на повече от 26 милиарда $

От през вчерашния ден акциите на Spotify към този момент се търгуват на фондовата борса в Ню Йорк

Музикалната услуга Spotify от през вчерашния ден е обществена компания, която изпреварва по пазарна капитализация колоси като CBS, Twitter, Snap и Viacom, съобщи Ройтерс.

Spotify беше основана преди 11 години, само че едвам в този момент нейни акции започнаха да се търгуват на фондовата борса в Ню Йорк. Преди старта на търговията, акциите на компанията костваха 132 $ за брой, което значи пазарна оценка от 23 милиарда $ – за съпоставяне, пазарната капитализация на Twitter е към 21 милиарда $.

През предходната година управлението на Spotify разгласи скромни проекти за първично обществено предложение на акции (IPO), разчитайки на пазарна оценка от 10 милиарда $.
още по тематиката
Търговията през вчерашния ден стартира на равнище от 165,9 $ за акция и на практика незабавно бяха продадени над 5,6 млн. акции на компанията на обща стойност към 1 милиарда $. В този миг пазарната капитализация на Spotify възлизаше на 29,5 милиарда $.

В рамките на деня оптималната цена на акция доближи 169 $, само че в последна сметка търговията завърши на равнище 149 $. Текущата стойност на компанията възлиза на 26,4 милиарда $, или повече от цената на CBS, Twitter, Snap, Sprint, Dish Network и Viacom.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР