Текущата година мина под знака на пандемията, затварянето на света,

...
Текущата година мина под знака на пандемията, затварянето на света,
Коментари Харесай

Пандемията не спря надуването на имотния балон

Текущата година мина под знака на пандемията, затварянето на света, растеж на безработицата и невъзможността хората да си платят наемите или ипотечните заеми. Пазарът на недвижими парцели обаче сякаш остана много постоянен и по всичко проличава, че ще излезе от рецесията „ изсъхнал “. В България също няма поевтиняване при жилищата. Но характерен образец за това, че сегментът остава постоянен е канадският пазар. Очакванията на експертите е, че през 2020-а цените ще се усилят със 7% по отношение на 2019-а, като повишаване е записано в 97 от областите. Средната цена към този момент е 693 000 канадски $.

Торонто остава измежду най-скъпите канадски градове със междинна цена на апартамент от 975 980 канадски $. Цената е за септември на настоящата година, което е растеж от 11% по отношение на същия месец на предходната.

Причината за растежа на цените са няколко. На първо място исторически ниските лихви по ипотечните заеми. Също по този начин се следи оживление на имотния пазар в по-малките градове и това води до растеж на цените в тези райони. Така да вземем за пример, в Торонто темпът на повишаване през настоящата година е доста по-малък по отношение на по-малки градове към Ошава, Хамилтън и Мисисауга.

Цените обаче са високи като се има поради по-малкото мигранти и високите равнища на дълг. Тези два фактора вършат пазара на парцели в Канада уязвим. Жилищата за локалното население при тази обстановка стават все по-недостъпни.

Цените на жилищата в Торонто в интервала юли-септември регистрират растеж от 4.9%. В същото време обаче се следи увеличение от 215% на оповестените жилища за продажба в центъра на канадския град към края на септември. Специалисти предизвестяват, че се следи раздвоение на жилищната система, което е рисковано. Националната жилищна организация в страната (CMHC) очакваше спад в цените на жилищата сред 9% 5 18%, а в реалност пазарът стана очевидец на растеж на цените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР