Текстови генератор, който работи с помощта на мощен изкуствен интелект,

...
Текстови генератор, който работи с помощта на мощен изкуствен интелект,
Коментари Харесай

Нов изкуствен интелект може сам да пише фалшиви новини

Текстови генератор, който работи благодарение на мощен изкуствен интелект, може да написа самичък подправени вести. Създателите му оповестиха през февруари, че цялостната му версия няма да бъде налична до публиката, само че трансформираха решението си и в този момент може да бъде употребен от всеки, съобщи „ Индипендънт “, цитира БТВ.

Изкуственият разсъдък (ИИ) с име GPT-2 е основан от компанията OpenAI. Той има способността софтуерно да генерира обвързван текст единствено с няколко подадени думи или фрази. Алгоритмите на този ИИ са тренирани с база данни от 8 млн. интернет страници с текстове. Резултатите от тестванията били толкоз положителни, че неговите основатели в началото взеха решение да не го вършат наличен в цялостната му версия поради опцията за злоупотреби. Според наблюдаващи този ИИ може да бъде употребен от екстремистки групировки и организации, които да основават доста по-убедителна агитация.

Инстаграм вкарва изкуствен интелект за битка с груби мнения

През февруари OpenAI пуснаха доста лимитирана версия на GPT-2 онлайн. „ Поради опцията от злоупотреби с тази технология, няма да пуснем изцяло образования модел “, написаха тогава от компанията. С времето обаче те допълваха наличния ИИ, като в този момент онлайн е неговият най-добре квалифициран вид.

В момента GPT-2 употребява към 124 млн. параметри, с помощта на които основава смислени текстове. От компанията са трансформирали решението си, тъй като съгласно тях „ правдоподобността му е с доста малко по-добра “ от тези на предходните модели.

От OpenAI се надяват, че достъпността до този инструмент ще научи потребителите онлайн по какъв начин той може да бъде употребен за неприятни цели, както и да провокира полемика измежду специалисти за заплахата от потреблението му.

Изкуствен разсъдък подаде молби за патент на концепциите си
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР