Текстовете засягат най-масовата застраховка - Гражданска отговорност. Те предизвикаха острата

...
Текстовете засягат най-масовата застраховка - Гражданска отговорност. Те предизвикаха острата
Коментари Харесай

АБЗ ще представи позицията си за въвеждането на таван на обезщетенията при смърт на пътя

Текстовете засягат най-масовата застраховка - " Гражданска отговорност ". Те провокираха острата реакция на редица браншови организации, а министър председателят Бойко Борисов разпореди на депутатите от ГЕРБ да не гласоподават предложенията на второ четене.

При гибел на пътя - по 20 000 лв. обезщетение би трябвало да получи брачният партньор или брачната половинка на починалия, а в случай че има брат или сестра - всеки от тях би трябвало да получи 15 000 лв.. Това гласят противоречивите промени в Кодекса за застраховането във връзка с наложителната застраховка " Гражданска отговорност ", по които се чака да се произнесат застрахователите.

Вчера от Института по пътна сигурност ги дефинираха като " неуместни ", тъй като не може човешкият живот да се прави оценка " с таван на компенсацията ". Освен това при другите компании - застрахователните награди варират извънредно доста, което допуска това да се отрази и върху изплащаните компенсации. Заради всеобщото неодобрение - министър председателят Бойко Борисов разпореди импортираните промени да бъдат подложени на необятна социална полемика.

Промените в Кодекса на застраховането ще бъдат съществена тематика на конференцията, кято дават през днешния ден в 13 ч. от АБЗ.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР