Текстовете срещу спекулата, върху които президентът наложи вето беше предложен

...
Текстовете срещу спекулата, върху които президентът наложи вето беше предложен
Коментари Харесай

Красимир Янков: България има утвърден план за действие при грипна пандемия, а Борисов реши да прави работни групи

" Текстовете против спекулата, върху които президентът наложи несъгласие беше препоръчан от Корнелия Нинова и стеснен екип към нея . Те бяха неприложими. На съвещание на парламентарната ни група взехме решение, че за в бъдеще законодателните ни оферти ще се преглеждат и утвърждават от целия състав на групата, с цел да не изпадаме в сходни обстановки.
Това сподели по телевизия Bg on Air националният представител от " ПГ на Българска социалистическа партия за България " Красимир Янков.
Той акцентира, че не би трябвало да се позволява лавинообразно нарастване на цените , поради дефицит на артикули. " Всички европейски страни оповестиха, че взимат съответни ограничения, с цел да бъдат подкрепени най-ощетените от пандемията. Нашето държавно управление споделя, че не знае какъв брой време ще продължи рецесията и да се изчака. То би трябвало да влезе в синхрон, с това което вършат в другите страни. Много е притеснително, че няма проект. Нужен е проект - прогноза, в случай че рецесията продължи месец, два, или половин година. Трябва да бъдат оповестени съответни ограничения, с цел да са спокойни хората ", добави националният предстовител от левицата. Според него, с цел да излъчи ясни оферти за справяне с рецесията, Българска социалистическа партия би трябвало да е наясно, с какво разполага бюджетът на България. " Министърът на финансите и министър председателят изнасят разнообразни цифри. Но какво е действителното положение, на какви неусвоени средства по оперативните стратегии можем да разчитаме, по решение на Европейски Съюз ", попита Красимир Янков. Той добави, че е стеснителен фактът, че множеството препоръчани ограничения от кабинета включват думата " заем ", тъй като това ще докара бизнеса до дългова серпантина. " Нужната дума " поддръжка ". Държавата да поддържа жителите и бизнеса ", безапелационен беше националният представител.
" Държавната администрация има задоволително запас, с цел да направи модел за разнообразни разновидности за развиване на рецесията с нужните ограничения, както направиха в останалите страни. Хората са уплашени и чакат тези ограничения ", разясни той. Красимир Янков още веднъж прикани Бойко Борисов и Владислав Горанов да кажат с какъв финансов запас разполагаме. " Да не се окаже, че това стягане на коланите, с което манифестира Борисов към този момент 10 години, е довело до бюджет, който няма благоприятни условия. Тогава ще би трябвало с приключването на рецесията да завърши и мандата на Борисов. Също доста рисково ще бъде и той да абдикира от властта и отговорността ", отсече Янков.
" Свикването на КСНС от президента за рецесията към този момент е просрочен. Решенията би трябвало да се взимат с консенсус, а не с обикновенно болшинство, каквото имат ръководещите в Народно събрание. На КСНС се чуват разнообразни отзиви от всички страни и се взима точно консенсусно решение ", изясни той.
Народният представител сподели още, че е било изненадащо, че с оповестяването на пандемията Борисов не се е съобразил с нормативната уредба. " Има настоящ проект на Република България за подготвеност за грипна пандемия, а той реши да работи с работни групи. От там очевидно идва и казусът с дефицит на потенциал и неналичието на опция да се направи прогноза, по какъв начин и за какъв брой време ще се развие рецесията и ограниченията за справяне ", установи Красимир Янков.
Той прикани за синхрон в работата сред всички институции, тъй като от ветото на президента се е породило напрежение . По думите му, подхванатите от държавното управление ограничения до този миг са дисциплинирали хората.
" Притеснен съм от изказването на Владислав Горанов, че в този момент не е време да приказваме за народна власт. Ако Горанов не е решил какво тъкмо е споделил, очевидно е, че е това което мисли, само че в случай че съзнателно го е казано, то това е още по-притеснително. Трябва да сме бдителни за ограниченията подхванати от Министерски съвет и използването им от другите звена. Защото демокрацията би трябвало да се развива, а не да се подценява, без значение от рецесия и ограничения ", отсече Красимир Янков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР