Текстове в Закона за личната помощ ще се преразгледат и

...
Текстове в Закона за личната помощ ще се преразгледат и
Коментари Харесай

Текстове в Закона за личната помощ ще се преразгледат и гласуват отново

Текстове в Закона за персоналната помощ ще се преразгледат и гласоподават още веднъж
Текстове в Закона за персоналната помощ ще бъдат преразгледани и гласувани в Народно събрание още веднъж. Това стана ясно след изключителна среща довечера в Министерски съвет на премиера Бойко Борисов с представители на майките на деца с увреждания, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На срещата участваха общественият министър Бисер Петков, вицепремиерът Томислав Дончев и ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Ангажиментът за повече средства през 2019 година за хората с увреждания към този момент е реалност, средствата са гласувани от Народно събрание, съобщи Менда Стоянова.

Майките се притесняваха, че парите, които се трансферират в МТСП няма да бъдат задоволителни, с цел да обезпечат осъществяване на Закона за персоналната помощ, само че би трябвало ясно и изрично, да кажем, че той ще се вкарва поетапно и пари ще има, сподели още Стоянова.

Вера Иванова, представител на „ Системата ни убива ” и уредник на митингите, съобщи, че са получили уверението, че текстове в Закона за персоналната помощ ще бъдат преразгледани и гласувани в Народното събрание още веднъж. Тя добави още, че главният проблем е при ТЕЛК-овете и майките не престават да упорстват за промяна точно там.

Дали ще има митинги зависи от окончателното гласоподаване в Народно събрание. Палатковият лагер пред Народното събрание остава, съобщи още Иванова.

„ Благодаря за срещата, въпреки че беше много припряна – от една страна хората с увреждания, от друга синдикатите, работодателите, енергийният отрасъл. Има и доста проблеми от десетилетия в енергетиката, които би трябвало да се вземат решение, както и казуса с ТЕЛК. Наследени проблеми", съобщи Борисов след срещата с майките. Той съобщи, че договорите за топлоелектрическите централи били безумни и в този момент се чудили по какъв начин да ги „ оправят ”.

„ Ядосаха ме през днешния ден малко депутатите за това, че едните пари поставили на едно място, другите на другото място. Ние, ясно поехме ангажимент за този бюджет със 150 млн. лева повече да има за хората с увреждания. Вторият ангажимент – общественият министър, дружно с майките, национално показаните групи, които са 16 или 17 на брой, да ги разпределят вярно, тъй че до всеки един човек в затруднено състояние да има тези средства, които към този момент надвишават 1,5 милиарда И в един миг от решен проблем, разбрали сме се, през днешния ден и през вчерашния ден става скандал и се постанова по нощите да се събираме и да прецизираме, че в действителност това, което сме поели като ангажимент, е свършено “, сподели още Борисов. Той обърна внимание на ПГ на ГЕРБ да създадат това, което той е поел като ангажимент.

„ От тук нататък аз за митинги с тях не съм приказвал – дали да вършат, или да не вършат. Ангажиментите сме ги изпълнили. Надявам се, сътрудниците ясно да са чули напътствията ”, сподели още Борисов.

Парите ще са доста по-вече, в случай че не се открадват от подправените ТЕЛК, заключи Бойко Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР